Daniel Morar prezinta rezultatele activitatii DNA in cei 6 ani de mandat

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 07:25
2131 citiri
Daniel Morar prezinta rezultatele activitatii DNA in cei 6 ani de mandat

Prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, Daniel Morar, prezinta miercuri rezultatele activitatii DNA in perioada 2006 - 1 octombrie 2012, timp in care acesta a detinut functia de procuror sef al acestei institutii.

Daniel Morar a fost numit la sefia DNA de presedintele Traian Basescu, care, in 11 august 2005, a semnat decretul prezidential pentru desemnarea acestuia, la propunerea ministrului Justitiei de atunci Monica Macovei.

El a fost reinvestit pe 12 februarie 2009 prin decret al presedintelui Traian Basescu la propunerea ministrului Justitiei de la acea vreme Catalin Predoiu.

De la incetarea celui de-al doilea mandat, Daniel Morar a fost delegat de doua ori ca procuror sef al DNA prin ordin al procurorului general al Romaniei Laura Codruta Kovesi.

Potrivit legii, procurorul general al Romaniei poate semna delegarea procurorului sef al DNA pe o perioada de sase luni, de mai multe ori, pana la numirea de catre ministrul Justitiei a unei noi persoane care sa candideze pentru aceasta functie.

Daniel Morar a fost delegat, incepand cu 2 octombrie, in functia de prim-adjunct al procurorului general pentru a asigura interimar sefia Ministerului Public prin ordin al procurorul general al Romaniei Laura Codruta Kovesi, al carei mandat s-a incheiat la acea data.

La randul sau, Daniel Morar a delegat-o pe Laura Oprea in functia de procuror-sef al DNA pentru sase luni.

Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Daniel Marius Morar si-a inceput cariera in 1990, ca procuror stagiar la Procuratura din Targu-Mures, dupa care, din 1992 si pana in 1994, a fost procuror la Procuratura din Cluj-Napoca. Din 1994 si pana in 1997 a ocupat functia de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj.

Prima functie de conducere detinuta a fost cea de procuror-sef al Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, pe care a exercitat-o de la 1 ianuarie 1999 si pana pe 25 iulie 2002, cand si-a dat demisia, continuand sa-si desfasoare activitatea ca procuror al institutiei.

In prezent, atat la DNA, cat si la Parchetul General conducerea este interimara, mandatele sefilor acestor institutii expirand in 13 februarie si, respectiv, pe 2 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#daniel morar bilant dna, #Daniel Morar DNA procuror , #DNA