Daniel Morar despre o eventuala candidatura la functia de procuror general: O sa vad

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 17:141490 citiri
Daniel Morar despre o eventuala candidatura la functia de procuror general: O sa vad
Foto: Arhiva

Procurorul general interimar, Daniel Morar, a declarat, marti, raspunzand unei intrebari privind o eventuala candidatura a sa la conducerea Ministerului Publica, ca o sa vada ce face, precizand ca spera sa se termine procedura de selectie pana la expirarea delegarii sale, in 2 aprilie.

"Nu-mi cereti raspunsuri personalizate. E decizia mea. O sa vad ce fac", a spus Daniel Morar.

Intrebat cum vede procedura transparenta pe care a anuntat-o ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, respectiv ca la audierea candidatilor pentru conducerile Ministerului Public si, respectiv, DNA, sa aiba acces presa, Daniel Morar a spus: "Asteptam sa vedem".

Daniel Morar a spus ca spera sa se termine procedura de selectie a procurorilor sefi pana la expirarea delegarii sale in functia de prim-adjunct al procurorului general. El a precizat ca delegarea sa, care expira in 2 aprilie, nu mai poate fi prelungita.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a anuntat, marti, ca saptamana viitoare va fi declansata o noua procedura de selectie a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a sefului Directiei Nationale Anticoruptie.

Mona Pivniceru a spus ca, potrivit calendarului, procedura de selectie se poate intinde pe 135 de zile.

"Actualei proceduri nu i s-a reprosat nimic, decat ca a fost lipsita de transparenta. Daca transparenta inseamna prezenta televiziunilor, o vom face asa", a spus ministrul Justitiei.

Intrebata daca ea crede ca se vor mai inscrie procurori in aceasta procedura transparenta, Pivniceru a spus ca acest lucru nu mai depinde de ea.

"Eu am sa merg, am sa vorbesc, dar daca se vor inscrie este optiunea ficaruia", a precizat ministrul Justitiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News