Daniel Morar, candidat la functia de procuror general in R. Moldova?

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 12:14 5639 citiri
Foto: Hepta.ro

Daniel Morar, fostul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, ar putea candida pentru functia de procuror general in R. Moldova, sustine presa din aceasta tara.

Aceasta idee, vehiculata in anumite cercuri politice, vine dupa consultarile care au avut loc miercuri intre cele trei partide pro-europene, PLDM, PD si PL, cu oficialii Comisiei Europene, in cadrul carora s-ar fi acceptat ideea unui procuror general din afara R. Moldova, informeaza Agora.

Valeriu Munteanu, vicepresedinte al Partidului Liberal, a declarat ca nu exclude ca Daniel Morar sa candideze pentru aceasta functie.

"Formula convenita cu partenerii europeni implica selectarea unui procuror din afara R. Moldova, caruia ii va fi acordata cetatenia moldoveneasca, pentru a se plia legislatia R. Moldova. Nu excludem ca Daniel Morar sa fie candidatura. Dar poate fi si cineva din Germania sau Danemarca, important sa fie un specialist care a demonstrat performanta in acest domeniu si sugereaza incredere in R. Moldova, dar si la Bruxelles. Ieri, PD si PLDM au acceptat acest punct", a declarat Munteanu.

Daniel Morar a ales sa demisioneze din magistratura

Potrivit acestuia "initiativa liberalilor pentru un procuror din afara a fost in pachet cu desfiintarea Consiliului Superior al Procurorilor, care face acum selectia pentru numiri si destituiri. Nicaieri in UE nu exista un Consiliu Superior al Procurorilor".

Negocierile dintre partidele moldovene pro-europene PLDM, PD si PL, cu privire la formarea unei aliante de guvernare, s-au incheiat, miercuri la pranz, cu un blocaj total.

Dupa aproape doua ore de discutii, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a precizat doar ca discutiile vor fi reluate dupa amiaza, insa acest lucru nu s-a mai intamplat.

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

In perioada 2005-2012, Daniel Morar a detinut functia de procuror-sef al DNA. In martie 2013, Daniel Morar a fost numit de catre presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de noua ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News