Daniel Morar a preluat stafeta de la Laura Codruta Kovesi

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 12:062096 citiri
Daniel Morar a preluat stafeta de la Laura Codruta Kovesi
Foto: Digi 24

Procurorul general interimar al Romaniei, Daniel Morar, si-a preluat atributiile de prim-adjunct, marti dimineata, de la Laura Codruta Kovesi.

Fostul procuror general, care incepand de marti este in concediu, a explicat jurnalistilor ca s-a intalnit, marti dimineata, cu fostul sef al DNA, "pentru a discuta probleme operative".

"Cred ca este persoana cea mai potrivita pentru a fi procuror general. Nu am discutat despre o eventuala candidatura pentru acest post, pentru ca aceasta este o optiune personala", a spus Kovesi, in fata jurnalistilor adunati la Procuratura.

"Am discutat numai despre probleme operative", a precizat fostul procuror general.

"Eu sunt in prima zi de concediu", a conchis Kovesi.

Kovesi, ultima zi in functia de procuror general. Daniel Morar ii preia atributiile

Kovesi anuntat, luni, ca l-a delegat pe seful DNA, Daniel Morar, in functia de prim-adjunct al procurorului general, pentru sase luni.

Kovesi a declarat ca a luat aceasta decizie, intrucat Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei institutii, colaboreaza cu institutiile europene, participand la evaluaril in cadrul MCV si are experienta necesara pentru a asigura masurile de continuitate si stabilitate in ce priveste activitatea Ministerului Public.

Numirea lui Daniel Morar a fost posibila ca urmare a faptului ca prim-adjunctul procurorului general, Marius Iacob, a cerut incetarea delegarii pe aceasta pozitie.

M.M.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News