Daniel Morar a demisionat - cine ii ia locul

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 13:30 2415 citiri
Foto: Arhiva

Gabriela Scutea, celalalt adjunct al procurorului general, il va inlocui pe Daniel Morar la conducerea Parchetului General, dupa ce acesta din urma si-a anuntat, vineri, demisia din functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Astfel, atributiile lui Daniel Morar vor fi preluate de prim-procurorul general adjunct Gabriela Scutea, prin urmare conducerea Ministerului Public ar fi asigurata.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

Daniel Morar, detasat inca 6 luni la sefia Parchetului General

Controversele legate de Morar

Daniel Morar a anuntat, vineri, in cadrul unei declaratii de presa tinute la Parchetul General, ca va cere CSM sa revoce detasarea lui in functia de procuror general interimar.

Decizia lui Morar vine dupa ce premierul si presedintele au pus la indoiala, prin declaratii publice, legitimitatea sa in fruntea Parchetului General.

Laura Codruta Kovesi a decis, pe 2 octombrie 2012, ca Daniel Morar sa fie delegat ca prim-adjunct al procurorului general, cu un mandat de sase luni. Decizia a fost luata atunci cand Codruta Kovesi a predat conducerea Ministerului Public.

Din aceasta functie, Morar a condus efectiv Parchetul General, in lipsa unui procuror general numit prin decret prezidential. Situtia s-a complicat cu putin timp inainte de expirarea celor sase luni, cand CSM a decis detasarea lui Morar pe aceeasi functie.

CSM: Daniel Morar este detasat legal, Guvernul sa respecte separatia puterilor in stat

Replica CSM nu a intarziat - detasarea respecta legea intocmai si nu constituie o prelungire a mandatului. Legea prevede ca magistratii pot fi detasati la alte instante si parchete, in orice functii, cu acordul lor scris, a precizat CSM.

In data de 9 iunie, Daniel Morar isi va incepe mandatul de judecator la CCR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News