Daniel Morar a ales sa demisioneze din magistratura

Vineri, 31 Mai 2013, ora 22:49
5885 citiri
Daniel Morar a ales sa demisioneze din magistratura
Foto: Antena 1

Procurorul Daniel Morar, numit de presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, vrea sa demisioneze din magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii urmand sa ia act pe 4 iunie de cererea acestuia.

Morar a solicitat CSM eliberarea din functia de procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, prin demisie. Plenul CSM va discuta saptamana viitoare, pe 4 iunie, cererea de demisie inaintata de acesta.

Daca dorea, Morar putea sa-si mentina functia de procuror, avand dreptul sa revina, dupa incetarea mandatului de judecator al Curtii Constitutionale, la postul detinut anterior, cu conditia rezervarii acestuia, prevad legile in vigoare.

Cand isi preiau mandatele la Curtea Constitutionala Daniel Morar si Mona Pivniceru

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu au fost numiti la Curtea Constitutionala, pe locurile unor judecatori ale caror mandate expira in iunie.

Pe 25 martie, Daniel Morar a fost numit de presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de noua ani, incepand din 9 iunie.

Pe 5 aprilie, Morar anunta ca a decis sa se retraga din functia de prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ).

Morar spunea ca atunci cand presedintele si premierul iti spun ca este o problema mare de constitutionalitate si ca, ramanand in fruntea PICCJ, impiedici numirile in Ministerul Public sau esti o problema pentru sistem, trebuie sa pleci.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

In aceeasi zi, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, cu unanimitate de voturi, incetarea detasarii lui Daniel Morar in functia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ incepand din 15 aprilie, la solicitarea acestuia.

Tot atunci s-a decis detasarea lui Morar in functia de consilier al presedintelui CSM, Oana Schmidt Haineala, pana cand acesta va prelua functia de judecator la Curtea Constitutionala.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Daniel Morar demisie CSM, #Morar demisie magistratura, #Daniel Morar judecator CCR , #procuror
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Morar ar trebui numit ministrul Justitiei
Poza calculator
calculator
rank 1
bum sperando sperando kkndo