Daniel Ghita, exclus din gala K-1 de la Tokyo! Afla de ce

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 15:35
16407 citiri
Daniel Ghita, exclus din gala K-1 de la Tokyo! Afla de ce

Principal favorit la castigarea titlului de campion absolut K1 si a premiului de un milion de dolari, Daniel Ghita, a fost exclus de pe Fight-Card-ul "K-1 Rising" - World Grand Prix Final 16 de la Tokyo.

Fostul SSP-ist va rata intrecerea nipona din cauza managerilor sai olandezi, fiind practic victima luptei pentru suprematie dintre promotia japoneza si olandezii de la Golden Glory.

Eduard Irimia, cel care a infiintat SuperKombat, promotie care are o colaborare foarte stransa cu cei de la K-1, a facut cateva precizari legate de situatia lui Ghita.

"Treaba sta in felul urmator: in momentul in care K-1 a dat faliment, in 2010, existau doua promotii rivale din Olanda, Golden Glory si It's Showetime, plus SuperKombat-ul meu. Aceste doua promotii olandeze aveau cei mai multi sportivi in K-1: Semmy Schilt, Alistair Overeem si asa mai departe. Dar Golden Glory nu avea galele sale in momentul respectiv, cum aveam eu si cei de la It's Showtime, cu care colaboram foarte bine si luam sportivi unii de la altii.

Si ce a facut Golden Glory? In 2012 a reusit sa faca rost de niste bani, destul de multi, si a cumparat niste sportivi, cum ar fi Saki, Remmy Bonjaski, Peter Aerts, fosti eroi in K-1, aflati la apusul carierei. Apoi, ca sa dea masura fortei lor, cei de la Golden Glory au cumparat pur si simplu promotia It's Showtime, cu care se dusmaneau cel mai mult, cu tot cu sportivi, cu absolut tot ce se putea, active, pasive. Practic, au desfiintat promotia It's Showtime.

Ghita era considerat de catre specialisti principalul favorit la castigarea titlului K-1, mai ales ca multe nume grele se retrasesera din circuit, iar Showtime a fost, pana in luna mai, partener cu cei de la K-1. Doar ca in iunie, Showtime a facut un joc foarte urat impreuna cu Glory, vanzandu-le acestora din urma toti sportivii, Golden Glory nefiind altcineva decat principalul concurent al K-1", a declarat Irimia pentru Ziua News.

Acesta adauga faptul ca Daniel Ghita a comis o greseala semnand cu Golden Glory in timp ce avea contract si cu cei de la K-1.

"La ultima sedinta a celor de la K-1, de la Los Angeles, pe 8 septembrie, la care am asistat si eu, s-a spus foarte clar ca sportivi precum Ghita, fiindca mai sunt vreo trei in situatia lui, care au semnat in paralel contracte cu promotia Golden Glory si au incalcat intelegerea cu K-1, trebuie dati in judecata. Daca ar fi fost actionat in instanta, Ghita ar fi pierdut peste 3 milioane de dolari, bani pe care ar fi trebuit sa-i dea cu titlu de despagubire, si ar fi devenit un fel de Mutu II. Cei din conducerea K-1 au inteles, insa, situatia, dupa ce le-am explicat cum stau lucrurile cu Ghita, ca el n-are nicio vina daca vrea sa lupte pentru alta promotie, daca asa i-au indicat managerii sai olandezi.

Atat doar ca s-a ajuns la concluzia ca nu e rentabil sa se mai investeasca in imaginea lui Ghita, ci, din contra, ca e mai indicat ca brandul K-1 sa-si creeze proprii eroi. Pentru ca Ghita venea ca favorit, lua milionul de dolari, dupa care, in ianuarie, pleca la Golden Glory, la concurenta noastra, si noi, K-1, SuperKombat, ne trezeam fara eroul nostru. Si asa cei de la K-1 au preferat sa renunte la Ghita, chiar daca este un sportiv de valoare, considerandu-se ca oricand poate aparea un alt luptator macar la fel de bun. Asadar, s-a decis sa mergem pe eroii nostri, iar Daniel a ajuns sa sufere si sa piarda foarte mult din cauza unor oameni extrem de orgoliosi, cum sunt impresarii lui olandezi".

Chiar daca Daniel Ghita nu va mai lupta in galele finale ale K-1, Romania va fi reprezentata la Tokyo de trei sportivi: Raul Catinas, Catalin Morosanu si Benjamin Adegbuyi.

Gala de la Tokyo este programata in data de 14 octombrie.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Daniel Ghita K1, #Ghita exclus K1 Tokyo , #stiri Daniel Ghita