Cum a ajuns Daniel Ghiță să distribuie fake-news-uri contra colegilor din PSD: „Românii vor fi obligați să poarte masca FFP2”

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 03:19
5006 citiri
Cum a ajuns Daniel Ghiță să distribuie fake-news-uri contra colegilor din PSD: „Românii vor fi obligați să poarte masca FFP2”
Deputatul PSD Daniel Ghiță a mai avut derapaje și în trecut FOTO Facebook / Daniel Ghiță

Deputatul PSD Daniel Ghiță a distribuit mai multe dezinformări cu privire la obligativitatea purtării măștii de tip FFP2, cu toate că ministrul Sănătății Alexandru Rafila, membru al aceluiași partid, a detaliat pe larg subiectul.

Daniel Ghiță susține că românii vor fi obligați să poarte FFP2 și că acestea ar putea să coste cetățeanul aproximativ 300 de lei pe lună. Mai mult, acesta susține că ar exista interese cum că „unii fac miliarde de euro din asta”.

„Acum românii vor fi obligați să poarte masca FFP2, care costa 5 lei bucata.

Ai nevoie de 2 măști pe zi x 30 (31) de zile, adică de 300 -310 Lei numai pentru măști!

Cel care are pensie 1000 lei o să dea pe măști o treime din venituri? Și în rest, cu ce trăiește, ce mai mănâncă? Multă propagandă și diversiune pe tema măștilor și a vaccinului. Și unii fac miliarde din asta. Miliarde de euro! Nimeni nu mai vorbește că oamenii nu au ce pune pe masă, de bolnavii cu boli cronice, de cei care nu sunt tratați, deși au cancer”, susține Ghiță pe Facebook.

Deputatul a promovat apoi ideea cum că firmele străine se îmbogățesc pe spatele românilor, în timp ce autoritățile ar ignora să plafoneze prețul la alimente.

"Nimeni nu mai discuta plafonarea prețurilor la alimente care se scumpesc zilnic pentru că statul susține doar importul și consumul: lasă să se îmbogățească firmele străine…

De ce aceasta diversiune cu masca și vaccinul?

Aprovizionați spitalele și farmaciile cu antivirale și medicamente, ca oamenii să se poată trata și la medicul de familie. Știți câți oameni merg în România flămânzi la culcare? Câți pensionari își permit masca? Spală si folosesc masca o săptămână”, a mai relatat social-democratul.

Afirmațiile lui Daniel Ghiță au fost însă demontat anterior chiar de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cei doi fiind membri ai aceluiași partid. Rafila a subliniat miercuri, 5 ianuarie, după ședința de guvern, că autorităţile "nu impun utilizarea unor măşti scumpe", ci recomandă folosirea măştilor medicale, care nu sunt scumpe şi care reprezintă "o barieră eficientă în calea transmiterii" coronavirusului.

"Sigur că cine doreşte poate să utilizeze şi alte tipuri de măşti, cum sunt cele FFP 2, o mască cu un nivel mai înalt de filtrare", arată el.

"Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măşti scumpe. Am văzut că, în ciuda declaraţiilor mele sau ale altor membri ai Guvernului, au fost preluate puţin ciudat... masca pe care o port eu este masca medicală cu trei straturi. Nu e niciun fel de mască deosebită, ea e recomandată, dar sigur că cine doreşte poate să utilizeze şi alte tipuri de măşti, cum sunt cele FFP 2, o mască cu un nivel mai înalt de filtrare. Asta nu înseamnă că cineva impune în vreun fel acest tip de mască. Deci nu există niciun fel de impunere, doar este vorba de trecerea de la măştile textile care, mai ales în condiţiile în care această boală se transmite prin intermediul aerosolilor, sunt foarte puţin eficiente sau ineficiente către uniformizarea utilizării, cu toate că ea cred că e utilizată probabil de marea majoritate a cetăţenilor", a adăugat Rafila.

Întrebat ce consecinţe ar suporta cei care vor purta în continuare măşti textile sau de plastic, Rafila a răspuns: "Nu ne-am gândit la ce ar putea păţi cei care... e acelaşi lucru ca şi când nu porţi mască, până la urmă, pentru că o astfel de recomandare de utilizare a unei măşti care are o eficienţă (...) cred că e o chestiune de bun simţ. (...) O să ne gândim dacă e cazul să existe o precizare legată de utilizarea altor tipuri de măşti”.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Senatorul Lucian Romaşcanu va fi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în timp ce actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ va candida pentru un...
#daniel ghita, #PSD, #ministrul sanantatii, #masti ffp2, #Alexandru Rafila , #stiri Daniel Ghita