Refuzat de studenti si sindicalisti, Funeriu dezbate proiectul Legii Educatiei cu ONG-urile

Sambata, 27 Martie 2010, ora 16:36
2183 citiri
Refuzat de studenti si sindicalisti, Funeriu dezbate proiectul Legii Educatiei cu ONG-urile
Foto: Arhiva

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, dezbate, sambata, proiectul Legii Educatiei cu 20 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din domeniu, dupa ce vineri, reprezentantii sindicatelor din invatamant si ai studentilor s-au retras de la discutiile pe aceasta tema.

Sindicatele si asociatiile studentilor au fost nemultumite de timpul scurt alocat pentru dezbaterea publica a proiectului, de doar doua saptamani, astfel ca au parasit discutiile. Sindicalistii au calificat discutiile cu reprezentantii ministerului ca fiind un "simpozion" la care nu se rezolva problemele de fond ale legii. Si rectorii universitatilor romanesti sunt de parere ca pentru ca legea sa fie perfectionata este nevoie ca dezbaterile sa continue inca doua luni.

Funeriu a declarat in cadrul intalnirii ca este decis sa mearga pana la capat in elaborarea Legii Educatiei, potrivit Agerpres. Ministrul a explicat viziunea in care a fost construit proiectul de lege si a aratat optiunile majore ale actului normativ, Funeriu invitand la o discutie pentru imbunatatirea acestora, propunand ca textul sa fie formulat de catre ONG-uri pe articole de lege.

Pentru invatamantul preuniversitar, prevederile legii se refera la descentralizarea procesului de recrutare si incadrare a resursei umane, descentralizarea conducerii scolilor si a curriculumului. In context, ministrul a accentuat asupra necesitatii unei corelari intre programa scolara si evaluare.

La nivel universitar, prevederile legii se refera la concentrarea resurselor financiare si conectarea universitatilor la viata reala si a comunitatii, la conducerea universitatilor, ierarhizarea programului de studiu.

Sindicatele din Educatie au nemultumiri cu privire la modul in care vor fi angajati profesorii in sistem, dar si legate de modificarea anilor de studiu.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, reprezentantii patronatelor si ai autoritatilor locale, care au discutat si ei, vineri, proiectul Legii Educatiei cu ministrul Funeriu, si-au manifestat deschiderea si sprijinul pentru o lege care sa vina in sprijinul comunitatilor locale.

Luni va avea loc o alta dezbatere pe tema noii Legi a Educatiei, la Palatul Parlamentului, la care sunt asteptati sa participe presedintele Romaniei Traian Basescu, primul ministru, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, presedintii grupurilor parlamentare. PSD si PNL au anuntat deja ca nu vor participa la discutii.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#legea educatiei, #Funeriu ONG, #Funeriu educatie , #Legea Educatiei