Funeriu: Promovabilitatea de 67% la bacalaureat, un pas spre normalitate

Luni, 05 Iulie 2010, ora 14:29
1292 citiri
Funeriu: Promovabilitatea de 67% la bacalaureat, un pas spre normalitate

Rata de promovabilitate la bacalaureat de 67% reprezinta un pas spre normalitate care demonstreaza ca anul acesta a existat o toleranta zero fata de posibilele acte de frauda, a declarat, luni, ministrul Educatiei Daniel Funeriu.

"O rata scazuta a promovabilitatii nu inseamna neaparat ca focarele de frauda au fost pe deplin anulate", a declarat Funeriu.

Ministrul s-a aratat ingrijorat fata de modul in care foarte multi elevi luau bacalaureatul prin frauda pana anul acesta.

Potrivit statisticilor ministerului, inaintea rezolvarii contestatiilor, anul acesta 131 de elevi au obtinut nota 10 la bacalaureat. Din totalul celor 217.227 absolventi de clasa a XII-a inscrisi anul acesta la examenul de bacalaureat 14,74% au luat note intre 9 si 10, 28% intre 8 si 9, 31% au obtinut note intre 7 si 8 si 26% intre 6 si 7.

Referitor la numarul de note de zece obtinute, Funeriu a spus ca in Romania se ia mai usor nota maxima decat in Franta, dar la fel de usor ca in Germania.

Peste 40% dintre absolventii de clasa a XII-a din liceele bucurestene nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, un procent cu 15% mai mare decat in 2009, a declarat, pentru Realitatea TV, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

"Este un procent de promovabilitate cu aproximativ 15-18% mai mic decat anul trecut. E un lucru firesc pentru ca au fost trei probe de concurs in care fiecare a facut dovada in scris a pregatirii. In Bucuresti comisia municipala a luat examenul foarte in serios, am vrut sa avem o toleranta zero fata de orice incercare de a copia", a declarat Marian Banu.

Cei care nu au fost multumiti de nota de la bacalaureat au putut depune contestatii duminica, pana la ora 20.00. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 6 - 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

217.227 de absolventi au sustinut bacalaureatul

Anul acesta s-au inscris la examenul de Bacalaureat 217.227 de absolventi de clasa a XII-a, care au sustinut probele in 630 de centre de examinare. Examenul de Bacalaureat a inceput pe 15 februarie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A). In intervalul 19 - 29 aprilie a avut loc evaluarea competentelor digitale - proba D, iar intre 31 mai - 4 iunie evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna - proba C.

Pe 28 iunie absolventii de liceu au sustinut proba scrisa a examenului de Bacalaureat, iar pe 29 iunie, elevii de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale au sustinut proba de limba materna. Pe 30 iunie si 2 iulie, s-a desfasurat proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#Daniel Funeriu promovabilitate bacalaureat, #bacalaureat 2010 pas normalitate , #stiri Daniel Funeriu