Funeriu: Iata, in sfarsit, cuvantul ministrului incepe sa bata spaga

Joi, 08 Iulie 2010, ora 13:25
4817 citiri
Funeriu: Iata, in sfarsit, cuvantul ministrului incepe sa bata spaga

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat joi ca asteapta rezultatele anchetei procurorilor, in cazul profesorilor si elevilor retinuti si cercetati pentru dare de mita, iar dupa asta va lua masurile administrative care se impun.

"Vanzarea lucrarilor de licenta si masterat nu este acceptata, iar eu mizez si pe resposabilitatea universitatilor ca acest tip de lucrari sa nu fie acceptate. Ministerul Educatiei promoveaza lupta antifrauda intelectuala care face mult rau Romaniei. Ne furam singuri caciula si nu mai putem continua asa", a declarat ministrul de resort la Antena 3.

Daniel Funeriu a reiterat ideea ca trebuie sa astepte rezultatele finale ale anchetei procurorilor pentru a putea lua vreo masura, desi acuzatiile par foarte clare.

"In multe cazuri informatiile vin de la elevi. Ii felicit pe elevii care scot la lumina acest lucru. Reaminteasc ca si ministerul are linie verde gratuita la care se poate apela si se pot descrie astfel de fapte si trimitem corpul de control al ministerului. Cum spuneam rezultatele promovabilitatii la bacalaureat este in corelare directa cu aceste actiuni anti frauda. Sistemul nu este perfect, dar am facut un prim pas semnificativ", a mai mentionat acesta.

Daniel Funeriu le-a multumit profesorilor care l-au ajutat la organizarea bacalaureatului.

"Situatia liceelor unde niciun elev nu a promovat este rezultatul unui sistem inadecvat - acum vedem scoala reala. Rolul ministerului nu este acela de a da sanctiuni ci de a sprijini calitatea acolo unde ea se afla, dar in caz de lipsa de performanta, cum sunt aceste licee, vor fi masuri drastice si controale dure", a conchis Funeriu.

Directorul Universitatii Hyperion din Caransebes, arestat pentru mita la licenta

Directorul filialei Caransebes a Universitatii Hyperion Bucuresti si un student din anul terminal al Facultatii de Drept de la aceeasi facultate au fost arestati preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de trafic de influenta la examenele de licenta.

8 elevi din Bacau spun ca li s-au cerut bani la bacalaureat

Ofiteri DGA si jandarmi au facut perchezitii, miercuri, la Colegiul National "Anghel Saligny", din Bacau, dupa ce 18 elevi au reclamat ca le-au fost cerute sume de bani cuprinse intre 100 si 1.000 de euro in schimbul promisiunii ca vor promova examenul de bacalaureat.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Daniel Funeriu anti frauda, #masuri administrative mita bacalaureat , #stiri Daniel Funeriu
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Asteptam sa vedem ca, Ofiteri DGA si jandarmi, Parchetul General si DNA, au facut perchezitii la ministrii, parlamentari, presedinti si bancheri acasa, dupa ce toata lumea reclama ca achizitiile publice sunt trucate....