Funeriu: Faptul ca eu as dori ingradirea autonomiei universitare e fals

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 19:35
1112 citiri
Funeriu: Faptul ca eu as dori ingradirea autonomiei universitare e fals

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat miercuri, prezent la dezbaterile Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, ca orice interpretare care sugereaza ca prin Legea invatamantului s-ar dori ingradirea autonomiei universitare este "nu doar falsa, ci si jignitoare".

"Doresc sa spun ca orice interpretare care sugereaza ca aceasta lege, sau eu personal am dori sa ingradim autonomia universitara este nu doar falsa, ci este jignitoare la adresa echipei si a mea personal, care atat prin formarea noastra profesionala si atasament nu dorim altceva decat sa dam universitatilor spatiul de care au nevoie pentru a se putea dezvolta", a spus Funeriu, prezent la sedinta Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor, unde au fost prezentate trei proiecte de Legi a invatamantului, din partea Guvernului, a PSD si a PNL.

Ministrul a tinut sa ureze succes tuturor in elaborarea Legii si si-a exprimat deschiderea fata de dialog si o "dezbatere cat mai consistenta, pe optiuni, si cat mai putin pasionala". "Sa depasim clivajele trecutului care uneori au tendinta sa vina si in prezent si sa facem impreuna acel pas inainte de care avem cu totii nevoie si sa ne identificam cu el", le-a transmis Funeriu celor prezenti.

"Voi fi prezent la dezbateri, de acum inainte pana la adoptarea legii aceste dezbateri impreuna cu modernizarea curricumului. (...) Oricind este nevoie ma puteti consulta, voi fi aici, daca este cazul si daca nu sunt, putem sa discutam si pe telefon", a incheiat ministrul, multumind de asemenea precedesorilor sai, Ecaterina Andronescu si Cristian Adomnitei, ambii prezenti la lucrarile comisiei.

Comisia pentru invatamant din Camera Deputatilor va lucra pana pe 7 mai pe proiectele Legii educatiei, stabilindu-si un program care, in urmatoarele saptamani, se va intinde, de marti pana vineri, de la ora 10.00 la 19.00, zilnic.

Potrivit notei transmise Biroului Permanent de presedintele Comisiei pentru invatamant, social-democratul Cristian Dumitrescu, in aceasta saptamana Comisia va dezbate proiectele de lege vizand educatia - cel al Guvernului, cel al PSD si cel al PNL, miercuri de la ora 14.00, iar joi si vineri de la 10.00 la 19.00.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Daniel Funeriu legea Educatiei, #ingradire autonomie universitara , #Legea Educatiei
Comentarii
Poza Nedumeritu
Nedumeritu
rank 5
Nu aveti impresia ca brusca schimbare a atitudinii ministrului Funeriu si apetenta subita pentru colaborare si dialog are ceva legatura cu ideia, vehiculata, a debarcarii domniei sale?