Funeriu, acuzat ca vrea sa fie profesor, dar nu-l lasa legea sa. Ce raspunde: Total fals

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 09:07
3272 citiri
Funeriu, acuzat ca vrea sa fie profesor, dar nu-l lasa legea sa. Ce raspunde: Total fals

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, e acuzat de fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, de faptul ca ar vrea sa predea intr-o universitate de stat, dar este impiedicat de legislatia pe care chiar el a sustinut-o. Fostul ministru a negat ferm acest lucru, intr-o declaratie pentru Ziare.com.

Cotidianul Puterea, a sustinut ca a vorbit cu surse apropiate lui Funeriu, care ar fi spus ca acesta ar dori sa predea intr-o universitate de stat.

Funeriu ne-a declarat, insa, ca nici nu se gandeste sa predea, atat timp cat ocupa o functie publica, iar acest lucru e cunoscut, in conditiile in care mai spusese acest lucru.

"Am declarat de mult timp, si imi mentin decizia, ca atata timp cat sunt in viata publica din Romania nu voi accepta niciun post in vreo universitate din Romania. Nu fac lucrurile pe jumatate, nu vad cum poti sa ai performanta universitara si sa fii si parlamentar, si lider sindical.

Ma asteptam la intoxicari de acest fel pentru ca legislatia justa pe care am promovat-o, si care nu face niciun compromis cu mediocritatea, permite promovarea valorilor si loveste direct in cei care nu mai pot de grija mea pentru ca ei nu au, de fapt, nici macar performanta stiintifica pentru a candida la o competitie de granturi", a precizat Funeriu pentru Ziare.com

"S-au facut presiuni foarte mari pentru ca sa diluez criterile de promovare in universitati pentru ca aceste criterii sunt indeplinite de tineri valorosi pe care nimeni nu i-a bagat in seama, iar celor obisnuiti cu functii in sistem li s-a pus oglinda realitatii in fata. Criteriile de promovare nu trebuie diluate, iar

criteriile de performanta stiintifica pentru accesul la granturi trebuie

intarite", a adaugat fostul ministru.

Funeriu era acuzat ca nu se poate angaja insa in nici o institutie de invatamant superior, dupa ce chiar el a refuzat, in timpul mandatului, cererea de scoatere la concurs a posturilor din universitati, blocate printr-o Ordonanta de Urgenta a guvernului Boc, sustinand ca acest lucru sa fie facut de noile senate universitare. Astfel, profesorii nu pot concura pe catedrele din universitati decat, cel mai devreme, in anul universitar viitor.

Noul ministru al Educatiei, Catalin Baba, ar putea decide scoaterea la concurs a catedrelor universitare. Presedintele Federatiei Sindicale "AlmaMater", Anton Hadar, l-a invitat pe fostul ministru sa se inscrie in sindicat si sa militeze pentru deblocarea posturilor.

Fostul ministru Ecaterina Andronescu explica, pentru sursa citata, ca Daniel Funeriu nu detine in acest moment o catedra intr-o universitate din Romania si va trebui sa promoveze un concurs.

"Domnul Funeriu nu se poate angaja, cat timp posturile sunt blocate. Si cand se va elibera un post, domnia sa va trebui sa sustina un concurs pentru angajare, ca toti ceilalti. In plus, nu stiu daca, in acest moment, dansul intruneste toate conditiile pentru a preda intr-o universitate (n.r. - Funeriu nu si-a echivalat studiile). Nu este singura decizie gresita a dansului. A decis ca varsta de pensionare in universitati sa fie de 65 de ani. In acest moment avem probleme mari cu personalul didactic de predare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Daniel Funeriu a terminat 11 clase in Romania, continuandu-si studiile in strainatate. Funeriu a refuzat sa-si echivaleze studiile, cat timp a ocupat fotoliul de sef al Educatiei.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#funeriu ministru educatiei, #lege Funeriu, #Funeriu profesor universitar , #stiri Daniel Funeriu