Funeriu acuza USL: Au trecut in program laserul deja inceput

Luni, 07 Mai 2012, ora 11:23
2766 citiri
Funeriu acuza USL: Au trecut in program laserul deja inceput

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut USL sa schimbe un punct din programul de guvernare pentru Educatie, cel in care anunta ca vor incepe construirea celui mai mare laser din Europa, intrucat acesta a fost deja inceput de Guvernul Boc.

"Programul de guvernare al USL propune ca obiectiv major inceperea unui proiect de mult demarat de guvernul Boc: construirea la Magurele a celui mai puternic laser din lume, Extreme Light Infrastructure (ELI).

In 9 februarie 2012, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a primit scrisoarea oficiala din partea Comisiei Europene potrivit careia ELI, o investitie de peste 300 de milioane de Euro din fonduri europene nerambursabile, este in ultima faza de aprobare a Comisiei Europene, urmand ca lucrarile sa inceapa in perioada mai-iunie 2012", precizeaza Daniel Funeriu, intr-un comunicat de presa.

"E bine ca Victor Ponta isi propune sa realizeze ceea ce noi am realizat deja. Si mai bine ar fi fost daca, inainte de a trimite Parlamentului programul de guvernare, l-ar fi si citit. Inca din decembrie 2010, Guvernul Boc a stabilit ca cel mai puternic laser din lume, Extreme Light Infrastructure (ELI), este o prioritate nationala si de aceea am reusit inceperea proiectului, investind pana acum peste 5 milioane de Euro. Ii solicit domnului Ponta sa reformuleze acest punct in programul de guvernare si sa-l sanctioneze pe cel care a redactat acest paragraf", completeaza fostul ministru al Educatiei.

Consilierul prezidential pentru Educatie da si citatul "incriminat"

Propunerea PSD: "Asumarea cu prioritate de catre Guvernul Romaniei a proiectului de construire a celui mai puternic laser din lume, unul din primele cinci cele mai importante proiecte de realizat din fonduri europene si sustinut de catre Consiliul Investitorilor Straini."

El mai acuza USL si pentru faptul ca refuza sa continue participarea la mai multe proiecte incepute de el si spune ca aceasta formatiune incurajeaza astfel mediocritatea.

"In educatie si cercetare, prin masurile luate, Romania a castigat credibilitate internationala in ultimii ani. Important e ca aceste masuri sa nu fie deturnate de la scopul lor reformator. Sper ca in alte domenii sa se initieze proiecte noi. Regret insa ca nu vad continuarea altor proiecte de anvergura internationala, ca de pilda participarea la CERN sau la infrastructura antiprotoni FAIR, actiuni prin care s-ar incuraja excelenta, nu mediocritatea", spune Funeriu.

Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#Daniel Funeriu laser Magurele, #Funeriu Educatie USL laser , #stiri Daniel Funeriu