Daniel Funeriu a demisionat din PDL - vezi scrisoarea trimisa lui Vasile Blaga (Video)

Marti, 28 Mai 2013, ora 22:21 3640 citiri

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei, si-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal, marti seara, transmitand o scrisoare in acest sens presedintelui democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

Funeriu a postat scrisoarea pe Facebook, declarand: "Nu ii incurajez pe cei care impartasesc directia actuala a PDL sa imi urmeze exemplul".

"Stimate domnule Presedinte al PDL,

domnule Vasile Blaga,

Prin prezenta va solicit sa inregistrati demisia mea din calitatea de membru al PDL. Am inteles ca este in discutie o propunere de excludere a mea din partid, propunere care nu a fost respinsa public de conducere.

Prefer sa nu-i pun pe colegii din PDL in situatia unui conflict de loialitate: sa ridice mana impotriva vointei conducerii partidului sau sa ridice mana impotriva unui coleg caruia nu au ce-i reprosa.

Neavand vocatia privitului in urma cu manie voi incerca sa pastrez in memorie amintirea luptelor duse impreuna cu colegii din PDL, inclusiv Dumneavostra, precum si solidaritatea care ne-a caracterizat in trecut.

Toate cele bune, cu respect,

Daniel P.Funeriu", se arata in scrisoarea trimisa de Daniel Funeriu liderului PDL, Vasile Blaga.

Totodata, consilierul prezidential a mai afirmat ca ar fi facut mult mai multe lucruri daca ar fi fost sprijinit puternic de PDL.

"S-a spus ca PDL nu m-a sustinut in reformarea invatamantului. Acest lucru nu este adevarat. Fara PDL nu faceam nimic. Dar tot adevarat este ca daca as fi avut un sprijin puternic din partea PDL as fi facut mult mai mult", a mai spus Funeriu.

Vicepresedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marti, ca va propune in sedinta de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Daniel Funeriu pe motiv ca nu vede de ce trebuie tinuti in partid oameni care ataca in fiecare zi PDL.

Popoviciu a specificat ca Daniel Funeriu "umbla prin organizatii si incearca sa convinga oamenii sa adere la un nou partid".

I.O.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News