Vrei o ferma de familie cu bani de la UE? Poti depune cererea pentru finantare - vezi conditiile

Marti, 20 Mai 2014, ora 15:53
8675 citiri
Vrei o ferma de familie cu bani de la UE? Poti depune cererea pentru finantare - vezi conditiile

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si premierul Victor Ponta au anuntat marti deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Aceasta sesiune marcheaza prima cerere de proiecte cu finantare din PNDR 2020.

Potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala (APDRP), sesiunea de cereri de proiecte pentru finantarea investitiilor de modernizare a exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala este deschisa in perioada 20 mai-18 iulie 2014.

Fondurile disponibile pentru Masura 121 "Modernizarea Exploatatiilor Agricole" sunt de 150 de milioane de euro si sunt repartizate astfel: 35 milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie, 15 milioane euro sunt alocate integral pentru indeplinirea standardelor in sectorul zootehnic, iar pentru exploatatiile agricole sunt disponibile 100 milioane euro.

Valoarea maxima eligibila a unui proiect accesat prin Masura 121 este de 125.000 euro pentru dezvoltarea fermelor de familie. Pentru indeplinirea standardelor, valoarea maxima eligibila este de 2 milioane de euro.

Pentru fermierii care doresc sa investeasca in sectorul zootehnic, valoarea maxima eligibila este 2 milioane de euro pentru constructii-montaj si 1 milion de euro pentru achizitii de utilaje si echipamente.

In sectorul vegetal, valoarea maxima eligibila este de 1 milion de euro pentru constructii-montaj si 700.000 de euro pentru achizitii de utilaje.

Depunerea proiectelor pentru Masura 121 se va face, conform precizarilor din Ghidul Solicitantului, la sediile judetene ale APDRP, in intervalul orar 09:00-14:00 (pentru fermele de familie) si on-line, pe www.apdrp.ro.

Procedura de selectie va fi afisata pe site-urile www.apdrp.ro, www.madr.ro sediu judetean al APDRP. Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta masurii 121 este 18 iulie 2014, ora 12.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#cereri finantare ferme familie, #ferma familie bani UE, #ferma familie Daniel Constantin , #ministrul Agriculturii