Traseismul, legalizat Constantin: PC sustine masura privind alesii locali

Joi, 28 August 2014, ora 08:12 1898 citiri
Foto: B1 Tv

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a afirmat, miercuri seara, la Eforie Nord, ca partidul pe care il conduce sustine ordonanta privind alesii locali, adaugand ca asteapta o pozitie oficiala si din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor, pe acest subiect.

"PC este consecvent cand este intr-o alianta electorala si o alianta politica pana la urma, o alianta de guvernare. Se supune deciziilor care se iau prin consens. Este o decizie pe care am luat-o cei care formam coalitia de guvernare - PSD, UNPR, PC. Ca atare sustinem o astfel de masura. Vedem modalitatea in care va fi implementata", a spus Constantin, in prima zi a Scolii de vara a conservatorilor.

Statul de drept si democratia, suspendate 10 zile de Guvernul Ponta

El a precizat ca, in opinia sa, faptul ca liderul UDMR Kelemen Hunor s-a declarat "in principiu, reticent" fata de proiectul ordonantei care ar permite alesilor locali sa isi decida, in termen de 15 zile, apartenenta politica, nu reprezinta "o opinie generala" a UDMR.

"Cred ca nu a fost o opinie generala la UDMR. O sa vedem, probabil, in zilele urmatoare. Eu astept o pozitie oficiala din partea domnului vicepremier Kelemen Hunor", a mai spus liderul conservatorilor.

Tensiuni in Guvern: UDMR nu e de acord cu migratia alesilor locali

Guvernul merge inainte cu ordonanta: Alesii locali au 10 zile la dispozitie sa isi aleaga partidul

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marti, ca este "in principiu, reticent" fata de proiectul ordonantei privind alesii locali, insa precizeaza ca subiectul poate fi discutat "daca exista argumente".

"Nu am discutat in coalitie acest lucru. Saptamana trecuta ne-am intalnit in sedinta de Guvern. (...) Eu sunt, in principiu, reticent fata de o astfel de initiativa, dar, daca exista argumente, putem discuta. Nu e o problema", a spus Kelemen Hunor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News