Probleme tot mai mari in ALDE: Daniel Constantin si-ar putea pierde functia de ministru - surse

Sambata, 18 Martie 2017, ora 17:56 5157 citiri
Foto: Facebook/Daniel Constantin

Liderii ALDE apropiati ai copresedintelui Calin Popescu-Tariceanu vor sa creeze o functie onorifica in partid in care sa fie desemnat Daniel Constantin, la Congresul care ar putea avea loc in luna aprilie.

In cazul in care Constantin se va opune organizarii Congresului luna viitoare, nu este exclus ca acestuia sa-i fie retras sprijinul politic de catre coalitie si sa fie nevoit sa paraseasca postul de ministru al Mediului.

Problemele din interiorul partidului sunt tot mai mari, arata sursele, dupa ce Daniel Constantin s-ar fi opus organizarii Congresului in care urmeaza sa se aleaga conducerea unica a partidului in perioada urmatoare, dorind ca acest lucru sa se intample in toamna, sustin surse din ALDE.

Daniel Constantin recunoaste tensiunile din ALDE - vrea un singur presedinte, dar nu s-a hotarat daca o sa candideze

Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu au avut mai multe discutii pentru a gasi o cale de rezolvare a neintelegerilor, insa acest lucru nu s-a intamplat si din acest motiv este posibil sa i se retraga sprijinul politic in conditiile in care tot mai multi membri din partid, care il sustineau (proveniti din fostul PC), nu l-ar mai sprijini, sustin sursele citate.

Disputele din ALDE au fost generate de faptul ca Tariceanu ar dori organizarea rapida a unui Congres, in timp ce Daniel Constantin ar fi dorit ca abia la sfarsitul verii sau in toamna sa fie organizat Congresul, precedat de alegeri la nivelul organizatiilor din teritoriu.

Dupa Congresul care, potrivit surselor din partid, urmeaza sa aiba loc spre sfarsitul lunii aprilie, Constantin ar putea sa ramana doar cu o functie onorifica in interiorul formatiunii politice.

Daca la Delegatia Permanenta de duminica Daniel Constantin se va opune in continuare convocarii Congresului, ar putea sa-si piarda si spijinul politic si din coalitia de guvernare si asta ar putea atrage pierderea functiei de vicepremier si ministru al Mediului.

Vicepresedintele ALDE Andrei Gerea afirma, saptamana trecuta, ca Daniel Constantin "viseaza frumos, cu ochii deschisi" atunci cand afirma ca PC a stat la baza formarii ALDE, realitatea fiind cu totul alta, motiv pentru care copresedintele ALDE a acceptat organizarea Delegatiei Permanente Nationale in vederea stabilirii Congresului.

"Domnul Daniel Constantin viseaza frumos, cu ochii deschisi, spunand: PC a stat la baza formarii ALDE. Realitatea este alta si, de aceea, Daniel Constantin a acceptat organizarea Delegatiei Permanente Nationale in vederea stabilirii Congresului.

Si-a dat seama ca este penibil sa te opui organizarii Congresului, in conditiile in care peste 30 de organizatii judetene au luat aceasta hotarare, mai ales cand ai si statutul de copresedinte. A inghitit-o pentru ca nu mai avea incotro!", a precizat deputatul ALDE, intr-un comunicat.

Andrei Gerea a mai spus ca PC nu depasea 1% in sondaje pana la fuziunea cu PLR.

Copresedintii ALDE, Daniel Constantin si Calin Popescu-Tariceanu, au avut, miercuri, o intalnire, in contextul conflictului din interiorul partidului privind alegerea unei conduceri unice si au stabilit convocarea Delegatiei Permanente pentru duminica, 19 martie, ca sa discute chestiuni legate de organizarea Congresului.

"Am convenit cu domnul Tariceanu sa convocam pentru duminica Delegatia permanenta a ALDE. Vom discuta despre congres", a declarat Daniel Constantin.

In 11 martie, Romania Libera scria ca exista posibilitatea ca Daniel Constantin, impreuna cu un grup de parlamentari ALDE, sa paraseasca partidul si sa constituie in Parlament un grup al independentilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News