DNA confirma: Soacra ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, urmarita penal

Marti, 25 Martie 2014, ora 18:15
6493 citiri
DNA confirma: Soacra ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, urmarita penal
Foto: Arhiva

Maria Pop, soacra ministrului Agriculturii, Daniel Constantin (foto), este urmarita penal pentru luare de mita si fals intelectual, informeaza DNA.

Anuntul procurorilor anticoruptie a fost facut la solicitarea presei, dupa ce o publicatie argeseana a dezvaluit acuzatiile ce i se aduc Mariei Pop. Contactat de jurnalisti, Daniel Constantin, care este si deputat de Arges, a declarat: "Lucreaza de peste 20 de ani acolo si stiu ca este un functionar apreciat. Sunt sigur ca toate aspectele vor fi clarificate de institutiile statului."

Soacra ministrului Agriculturii, anchetata pentru luare de mita

In comunicatul remis presei de DNA se confirma si ca alaturi de Maria Pop, care la data savarsirii faptelor era consilier superior in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges, mai este urmarit penal si Ionel-Catalin Stoica, fost inspector principal in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges, suspectat de luare de mita, fals intelectual, uz de fals si abuz in serviciu.

Procurorii spun ca "exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile" potrivit carora, in cursul lunii august 2013, cu ocazia unui control fiscal efectuat la o persoana fizica autorizata, cei doi suspecti au primit suma de 500 lei pentru a nu dispune masurile legale ce se impuneau, ca urmare a aspectelor constatate.

In plus, cu aceeasi ocazie "cei doi functionari au falsificat, prin atestarea unor fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului" Registrul Unic de Control ce apartinea persoanei fizice autorizate respective. Mai exact, cei doi sunt acuzati ca au inscris in registru ca ar fi efectuat controlul respectiv intr-o anumita perioada, cand, in realitate, controlul s-ar fi efectuat, integral, la o alta data si la o alta adresa.

Mai mult, Ionel Catalin Stoica este acuzat ca a falsificat ordinul de deplasare, in vederea decontarii cheltuielilor de transport.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, mai informeaza DNA.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#soacra Daniel Constantin DNA, #soacra ministrul agriculturii urmarita penal, #Maria Pop urmarita penal , #ministrul Agriculturii