Decizie a Parlamentului: Peste 10.000 de fermieri isi primesc banii inapoi

Marti, 25 Martie 2014, ora 16:08
2116 citiri
Decizie a Parlamentului: Peste 10.000 de fermieri isi primesc banii inapoi

Peste 10.000 de fermieri vor recupera subventii in valoare de 26 de milioane de lei, dupa ce deputatii au adoptat marti un proiect initiat de ministrul Agriculturii.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat propunerea legislativa privind unele masuri referitoare la platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, in urma votului, foarte multi crescatori de animale vor recupera subventii in valoare de 26 de milioane de lei.

"In anii 2007-2008 s-au semnat ordine de ministru care conditionau primirea de subventii in sectorul zootehnic de existenta unei declaratii pe propria raspundere conform careia nu exista datorii la bugetul de stat. In aceasta situatie s-au aflat mii de fermieri care au semnat declaratii, nestiind ca exista anumite datorii la bugetul de stat.

In anul 2010 Curtea de Conturi a consemnat aceste nereguli la nivel national, astfel incat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a trebuit sa recupereze de la un numar semnificativ de crescatori sumele care fusesera platite ca subventie pe cap de animal", a explicat ministrul Agriculturii in plenul Camerei.

El a adaugat ca acesti fermieri sanctionati nu au mai putut sa primeasca timp de trei ani subventii pentru efectivele de animale astfel ca s-a ajuns la multe procese.

"In momentul de fata avem nu mai putin de 9.700 de beneficiari care prin aceasta lege vor avea anumite avantaje corespunzatoare unui numar de 237.000 de capete animale pentru care nu mai primisera subventia cuvenita", a declarat ministrul.

"Sumele recuperate de catre Agentia de Plati se restituie. De asemenea, beneficiarii care nu au incasat sumele cuvenite datorita existentei datoriilor si care au depus cereri vor beneficia de aceste sume", a mai precizat Daniel Constantin.

Proiectul de lege a avut 305 voturi pentru, trei impotriva si patru abtineri, iar Camera Deputatilor este decizionala.

C.S.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Daniel Constantin recuperare subventii fermieri, #ministrul Agricultura propunere plati subventii , #ministrul Agriculturii