Daniel Constantin: Nu putem sa excludem o colaborare la guvernare cu PNL

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 15:44
3053 citiri
Daniel Constantin: Nu putem sa excludem o colaborare la guvernare cu PNL
Foto: Ziare.com

Co-presedintele ALDE, Daniel Constantin, nu exclude posibilitatea ca formatiunea sa sa colaboreze cu PNL dupa alegerile parlamentare din luna noiembrie, respectiv sa formeze o majoritate la guvernare.

Intrebat, daca se gandeste la revenirea intr-o functie in guvern, dupa alegerile parlamentare, fostul ministru al Agriculturii a precizat, pentru Ziare.com: "Nu ma gandesc atat de departe, ma gandesc ca ALDE sa aiba o reprezentare cat mai larga in Parlament, acesta este obiectivul meu".

"Si dupa aceea vom vedea ce se va intampla. Daca putem si daca gasim un partener de guvernare care sa preia din proiectele noastre, nu excludem participarea la guvernare intr-o formula pe care este prematur sa o discutam in momentul de fata.

Asa cum si cu PSD am avut cateva intelegeri foarte clare, asa vom avea si cu viitorul partener, si anume ca masurile de dreapta care au fost prevazute in Codul Fiscal sa fie mentinute si imbunatatite.

Avem nevoie in Romania de o clasa de mijloc, de un mediu de afaceri cat mai puternic, care sa sustina economia, care sa sustina taxele si impozitele, astfel incat sa putem merge mai departe cu dezvoltarea economica a tarii, cu bunastarea.

Daca lucrurile merg bine pe aceasta zona, cu siguranta avem bani si pentru Educatie, si pentru Sanatate, deci sunt anumite lucruri la care noi tinem. Daca ele vor fi acceptate de unul dintre parteneri, cu siguranta vom face acel acord de guvernare".

Cele mai importante evenimente politice din 2016 in Romania si in lume

De asemenea, intrebat daca in acest moment acel partener de legatura poate fi in egala masura si PSD, si PNL, Daniel Constantin a subliniat ca "nu putem sa stergem istoria".

"Eu am fost presedinte la PC din februarie 2010 si din 2011 am avut un parteneriat apropiat cu PSD. Nu pot sa sterg lucrul acesta si nici nu-mi doresc sa sterg lucrul acesta. De aceea spuneam ca exista un respect. Ca atare, avem legaturi destul de stranse cu PSD, cu oamenii din PSD.

In egala masura, insa, am avut relatii foarte bune si cu PNL si nu putem sa excludem o colaborare cu PNL dupa noiembrie 2016, daca ei vor fi cei care vor avea cel mai bun program de guvernare sau vor accepta cele mai multe dintre masurile pe care noi le vom propune", a mai spus deputatul.

Contacte si discutii pentru majoritate cu PSD si PNL

Referitor la faptul ca, intr-un interviu pentru Ziare.com din urma cu 8 luni, a spus ca n-ar putea merge "pe o varianta exagerata de tradare si sa merg cu parlamentarii sa votam cu PNL dintr-o data", Daniel Constantin a precizat: "Asa este, iar astazi votam independent si de PSD, si de PNL".

Totodata, acesta a vorbit si despre eventualitatea unei guvernari alaturi de PNL.

Daniel Constantin, despre viitorul PC: N-as putea merge pe o varianta exagerata de tradare Interviu video (II)

"Sunt lucruri si calcule politice pe care nu putem sa le avansam inainte de alegerile parlamentare sau de cele locale. Exista varianta ca, dupa alegerile locale sau dupa cele parlamentare, sa constituim majoritati cu unul dintre cele doua partide mari. Au existat contacte si discutii cu ambele partide", a subliniat fostul ministru al Agriculturii.

PNL, aproape de o intelegere cu Tariceanu la locale? Ce spune Gorghiu

Nu in ultimul rand, acesta a comentat si declaratiile Alinei Gorghiu, co-presedintele PNL spunand ca nu exclude o formula de colaborare cu ALDE la alegerile locale, pentru consiliile judetene.

"O colaborare inainte de alegerile locale cred ca nu este in beneficiul nici al nostru, nici al PNL, si nu cred ca s-a pus problema sau se va pune problema. Dupa alegerile locale, sigur ca e nevoie sa constituim majoritati si nu excludem o colaborare cu PNL la nivelul consiliilor judetene", ne-a mai spus Daniel Constantin.

Ramai pe Ziare.com pentru a citi, marti, un interviu cu Daniel Constantin despre noii membri ai ALDE, ruptura de PSD, inscrierea in asociatia infiintata de Victor Ponta dar si ce pericole vede in ce priveste guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Daniel Constantin guvernare PNL, #ALDE guvernare PNL, #ALDE majoritate parlamentara PNL, #ALDE colaborare PNL , #Partidul Conservator