Daniel Constantin: Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici macar un covrig

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:59
2379 citiri
Daniel Constantin: Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici macar un covrig

Presedintele PC, Daniel Constantin, al carui nume apare in stenogramele din referatul procurorilor DNA in cazul Coman, a declarat, vineri, ca nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman "nici macar un covrig" si ca este bine ca institutiile si-au facut datoria.

"Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici macar un covrig. Este rusinos ce a facut si confirma concluzia la care ajunsesem si noi: ca e o persoana de o calitate indoielnica. Din acest motiv, am si refuzat sa particip la alegerile la care ma invitase. Dar ce a putut sa faca intrece orice inchipuire. E bine ca institutiile abilitate si-au facut datoria", a declarat Daniel Constantin, care este si ministrul Agriculturii.

Deputatul PC Gheorghe Coman negocia sprijinul politic pentru accesul in functii publice, spunand ca "fara politica nu poti sa traiesti" si ca "la orice partid se cere niste bani", potrivit referatului procurorilor DNA.

Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii lui Gheorghe Coman, deputatul si-a stabilit un cerc relational format din persoane care ocupau functii de conducere in cadrul autoritatilor si institutiilor publice atat la nivel central, cat si la nivel local, printre demnitari si lideri politici.

Daniel Constantin, in dosarul deputatului spagar - Coman ii folosea numele cand cerea mita

Procurorii au aratat ca deputatul Gheorghe Coman intermedia prin aceste persoane rezolvarea, in afara cadrului legal, a unor interese private vizand, in principal, sprijinul politic pentru accesul in functii publice importante.

Intr-o discutie telefonica din 3 noiembrie, interceptata de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre functia de director adjunct la DSV, care, in urma unor "intelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

In discutiile telefonice interceptate de anchetatori apar si numele ministrului Agriculturii, presedintele PC Daniel Constantin, al consilierului personal al acestuia, al presedintelui ANSVSA, al secretarului de stat in Ministerul Muncii, al presedintelui ANFP, al directorului APIA Buzau, al presedintelui Consiliului Judetean Buzau. De asemenea, intr-o discutie apare mentionat si numele minstrului delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

Deputatul Gheorghe Coman a fost prins in flagrant in timp ce lua mita pentru a mentine in functie o persoana din conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau.

Parlamentarul conservator de Buzau este cercetat de DNA pentru ca si-a folosit influenta pe care o avea gratie functiei de presedinte al organizatiei judetene PC Buzau pentru a obtine bani, servicii si diverse bunuri pentru sine sau pentru partid, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Daniel Constantin cazul Coman, #ministrul Agriculturii dosar deputat spagar, #dosar mita deputat Coman PC , #ministrul Agriculturii