Daniel Constantin, despre cazul Sova: Senatul este suficient de puternic - cum ar vota PC

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 08:48
5843 citiri
Daniel Constantin, despre cazul Sova: Senatul este suficient de puternic - cum ar vota PC

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, sustine ca Senatul este "suficient de puternic" astfel incat sa puna in aplicare decizia CCR in cazul Sova, mentionand ca alesii PC au votat totdeauna in favoarea Justitiei, in cererile DNA ajunse in Parlament.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Daniel Constantin a vorbit succint despre cazul lui Dan Sova, dupa ce motivarea deciziei CCR in ce il priveste pe senatorul PSD a fost publicata in Monitorul Oficial.

"Am citit in presa, mai mult, de motivarea respectiva si eu cred ca institutia Senatului este suficient de puternica sa decida in consecinta si sa puna in aplicare decizia Curtii Constitutionale. Sunt convins ca o vor pune in acord cu ceea ce s-a sustinut acolo.

Eu sunt deputat, nu sunt senator, deci n-as putea spune ce va hotari Senatul", ne-a declarat deputatul PC.

Ce se intampla in cazul Sova? Chestor al Senatului: Multi din PSD il urasc, detine secrete ale lui Ponta

Intrebat ce vor face senatorii conservatori, in cazul in care se va decide reluarea votului in cazul lui Dan Sova, presedintele PC a precizat ca recomandarea in interiorul formatiunii a fost de a se vota in favoarea cererilor DNA, cand exista "lucruri absolut concrete".

"Au existat discutii de fiecare data, generale, ce se intampla cand vine o astfel de cerere. Si, de fiecare data, recomandarea la noi - si cred ca a fost si la colegii de alianta - a fost sa se voteze in favoarea Justitiei, acolo unde exista lucruri absolut concrete.

E adevarat ca de multe ori s-a respectat, de multe ori nu s-a respectat, pentru ca au existat probabil documente in dosarele respective sau discursuri care s-au sustinut in Parlament, si asta a intors probabil decizia unor parlamentari. Dar decizia in partid de fiecare data a fost aceea de a se vota in favoarea cererii pe care o formuleaza o institutie sau alta din domeniul Justitiei.

Am avut un coleg in Camera Deputatilor, care a fost din pacate intr-o situatie nefericita si pentru care s-a cerut ridicarea imunitatii. S-a ridicat imunitatea si au votat majoritatea colegilor deputati care au fost prezenti acolo", a explicat Daniel Constantin.

Senatul a votat modificarea Codurilor Penale - PNL: Pentru PSD justitia e ciuma si Sova e muma

Intrebat daca exista o stare tensionata in sfera politica, in jurul cazului Dan Sova, deputatul PC a raspuns: "Din contra, nu este un subiect de discutie la intalnirile noastre politice, de alianta, este mai mult o dezbatere la nivelul Senatului si la nivelul mass-media si este de inteles ca exista o astfel de preocupare vizavi de ce se intampla cu o cerere".

"Pana la urma, o cerere este un act extrem de grav, pe de o parte, si pe de alta parte opinia publica este extrem interesata de ce se intampla cu cererea respectiva. Deci este normal sa existe dezbatere, dar nu am vazut o tensiune sau o discutie despre cum sa voteze unul sau altul", ne-a mai spus Daniel Constantin.

Senatul trebuie sa decida ce face in cazul Sova - motivarea hotararii CCR a fost publicata in MO

Senator PSD, despre cazul Sova: Cred ca drumul de urmat este probabil un nou vot

Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Asadar, Senatul trebuie sa decida acum cum va fi aplicata decizia CCR. Teoretic, ar avea doua optiuni: sa se reia votul sau sa il reinterpreteze pe cel dat in 25 martie. Senatorul PSD Ioan Chelaru, membru in Comisia Juridica, considera ca "drumul de urmat este probabil un nou vot".

CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza

Cititi maine pe Ziare.com un interviu pe larg cu Daniel Constantin, pe teme economice precum scaderea TVA la alimente, evolutia preturilor la raft, noile CAP-uri si producatorii romani, precum si pe teme politice, cum ar fi discutiile cu PLR, viitorul alaturi de PSD la guvernare si Opozitia PNL.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Daniel Constantin caz Sova, #Daniel Constantin vot Sova, #Daniel Constantin Senat Sova, #vot Senat Sova, #PC vot Senat Sova , #Partidul Conservator