Daniel Constantin: Alimentele aflate la vanzare sunt sigure. Exista probleme de comunicare la ANSVSA

Marti, 12 Martie 2013, ora 19:56
1477 citiri
Daniel Constantin: Alimentele aflate la vanzare sunt sigure. Exista probleme de comunicare la ANSVSA

Alimentele aflate in vanzare in acest moment nu reprezinta un pericol pentru sanatatea consumatorilor, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, adaugand ca, in privinta scandalului privind laptele contaminat a existat o problema de comunicare din partea conducerii ANSVSA.

"Nu exista probleme in ceea ce priveste nerespectarea procedurilor la medicii veterinari din tara, toate procedurile care trebuie aplicate in astfel de cazuri au fost puse in vigoare in perioada aceasta. Important este sa asiguram cetatenii ca tot ceea ce consuma astazi, tot ceea ce este pe raft este de calitate si nu reprezinta un pericol pentru sanatatea publica", a declarat ministrul Agriculturii, citat de Mediafax.

Potrivit spuselor sale, au existat probleme sau deficiente de comunicare in cadrul ANSVSA, precizand ca va fi prezentat un raport privind competenta sefului institutiei.

"Eu cred ca trebuie sa-mi reprosez faptul ca am acceptat coordonarea ANSVSA, fara sa fixez atributii foarte clare vis-a-vis de ceea ce inseamna coordonarea activitatii ANSVSA si aici ma refer in special la zona la care eu am fost nemultumit si eu cred ca lucrurile puteau fi facute mult mai bine, si anume la zona de comunicare", a spus Constantin.

Potrivit ministrului, faptul ca distribuitorii de lapte au semnalat ca exista o problema demonstreaza ca procedura de autocontrol functioneaza si este o probabilitate mica sa ajunga pe piata lapte care ar pune in pericol sanatatea publica.

Referitor la refuzul autoritatilor de a preciza care era comerciantul, Constantin a precizat ca, daca ar fi spus, in prezent ar fi fost "foarte multi oameni fara locuri de munca".

"Nu trebuie sa ne grabim sa aratam cu degetul spre un comerciant, mai ales ca sunt persoane care spun 'haideti sa vedem comerciantul respectiv, sa-l boicotam'. Comerciantul respectiv este cel care a tras un semnal de alarma, a respectat legea, a respectat procedura in vigoare, astfel incat a anuntat imediat cand a depistat o suspiciune", a explicat ministrul.

Luni, ANSVSA a anuntat ca problele de lapte de la trei ferme si doua unitati de prelucrare sunt suspectate de depasirea limitelor admise pentru aflatoxina.

Saptamana trecuta, peste 13.800 de litri de lapte au fost opriti de la vanzare, din aceeasi cauza.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Daniel Constantin lapte contaminat, #alimente sigure Daniel Constantin, #ANSVSA Daniel Constantin , #ministrul Agriculturii