Daniel Constantin: Agricultura, o prioritate pentru USL

Marti, 07 Mai 2013, ora 16:57
1669 citiri
Daniel Constantin: Agricultura, o prioritate pentru USL

Agricultura ramane in centrul prioritatilor pentru Uniunea Social Liberala, iar faptul ca doua programe consecutive ale USL au pus in centru acest domeniu, dar si pe cel energetic arata ca sunt indeplinite alte doua obiective - cresterea economica si crearea locurilor de munca, a declarat marti ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Cred ca faptul ca a fost o prioritate agricultura s-a vazut in 2012, cand am beneficiat de o alocare suplimentara bugetara absolut necesara in acel moment pentru agricultura Romaniei in anul 2012. Sigur doar cateva cifre vedem imbunatatirea ratei de absorbtie, de exemplu pe Programul National de Dezvoltare Rurala - daca in mai 2012 era la 37%, astazi a crescut cu 20 de procente, deci peste 57%.

Cred ca aceste lucruri subliniaza foarte mult atentia pe care o acordam acelor sectoare pe care le consideram prioritare, sigur, fara a neglija celelalte sectoare importante ale economiei romanesti", a subliniat Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL, impreuna cu copresedintii Uniunii, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, zece milioane de hectare sunt cultivate.

"Avem in Romania 11 milioane de hectare de teren arabil din care 10 milioane s-au cerut in acest an pentru a fi platite, deci 10 milioane dintre ele au fost cultivate Din calculele pe care le avem statistice, mai putin de 500.000 de hectare nu sunt lucrate.

Restul sigur ca 500.000 sunt undeva in zona celor care sunt sub limita permisa de lege si nu cer ajutor de la APIA. Dar statistica arata ca sunt doar 500.000 de hectare care nu sunt lucrate", a mentionat ministrul Agriculturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#agricultura program USL, #agricultura Romania Daniel Constantin, #teren arabil Romania, #Daniel Constantin declaratii USL , #ministrul Agriculturii