Cristianei Anghel i se pregateste ceva: Gata cu pozitiile picante!

Sambata, 12 Martie 2016, ora 16:25
6668 citiri
Cristianei Anghel i se pregateste ceva: Gata cu pozitiile picante!
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca partidul sau nu va sustine initiativa legislativa prin care parlamentarii sa poata deveni functionari publici fara concurs, precizand ca pozitia senatorului Cristiana Anghel de sustinere a proiectului nu reprezinta punctul de vedere al partidului.

Daniel Constantin a spus, intr-o conferinta de presa, ca senatorul ALDE Cristiana Anghel a obisnuit in ultima perioada cu "pozitii ceva mai picante", adaugand ca "aceste lucruri nu vor mai fi permise foarte mult timp" si se vor discuta sanctiuni pentru cei care ies din linia hotarata de partid, informeaza News.ro.

"Va spun extrem de transant: pozitia doamnei Anghel nu reprezinta pozitia partidului nostru. Deci nu vom sustine. Doamna Anghel cred ca v-a obisnuit si pe dumneavoastra cu pozitii ceva mai picante. Dumneavoastra puteti sa le spuneti si altfel, aveti toata libertatea din lume. Eu vreau doar sa va spun ca toate aceste lucruri nu vor mai fi permise foarte mult timp si vom discuta in cadrul partidului si anumite sanctiuni, daca se va iesi din linia pe care partidul a hotarat-o", a adaugat Constantin.

Copresedintele ALDE sustine ca propunerea legislativa prin care parlamentarii sa poata deveni functionari publici automat, fara concurs, nu a fost discutata in ALDE si a mentionat ca nu a vazut aceasta initiativa.

"In primul rand, pentru ca nu a fost discutata in partid. Nu poti sa mergi si sa propui ceva ca senator si deputat ALDE fara sa discuti in partid. Cred ca principiul acesta trebuie discutat dincolo de fondul problemei. Pe fondul problemei, nici nu am vazut initiativa. Deci pot sa ma exprim dupa ce ma documentez, dupa ce citesc, dupa ce vad ce vrea sa propuna doamna Anghel", a mai spus Constantin.

Parlamentarii vor sa mai dea un tun pe final de mandat: Privilegii fara concurs

Liviu Dragnea se opune proiectului care prevede ca fostii parlamentari sa devina functionari publici fara concurs

O propunere legislativa semnata de 37 de senatori de la PSD, UNPR, PNL si independenti, inregistrata la Senat, propune modificarea legii privind statutul functionarului public, astfel incat parlamentarii cu un mandat intreg si cu studii superioare sa devina automat functionari publici, fara a trece printr-un concurs, asa cum prevede, in prezent, legislatia.

Parlamentarii propun modificarea articolului 2 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici, astfel incat functionarii publici sunt "persoanele numite in conditiile legii precum si senatorii si deputatii care au exercitat un mandat complet de parlamentar". De asemenea, persoana care a fost eliberata din functia publica si se afla in corpul de rezerva al functionarilor publici isi pastreaza calitatea de functionar public.

Pentru a deveni inalti functionari publici de drept, deputatii si senatorii trebuie sa aiba un mandat complet in Legislativ si studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau studii superioare de scurta durata, absolvite cu diploma.

Initiatorii propun si abrogarea alineatelor I si j ale articolului 54 din Statutul functionaului public, care prevad ca poate ocupa o functie publica persoana care "nu a fost destituita dintr-o functie publica sau nu i-a incetat contractul individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani" si "nu a desfasurat activitate de politie politica, astfel cum este definita prin lege".

De asemenea, in propunerea legislativa se mai prevede abrogarea articolului 48 din actuala lege, care precizeaza ca "functionarii publici au obligatia de a rezolva, in termenele stabilite de catre superiorii ierarhici, lucrarile repartizate, si le este interzis sa primeasca direct cereri a caror rezolvare intra in competenta lor sau sa discute direct cu petentii, cu exceptia celor carora le sunt stabilite asemenea atributii, precum si sa intervina pentru solutionarea acestor cereri".

Expunerea de motive la propunerea legislativa este semnata de senatorul PSD Florinel Butnaru.

Printre initiatori se numara si senatorul ALDE Cristiana Anghel, care a declarat recent ca propunerea legislativa este buna pentru acei parlamentari care doresc sa isi continue activitatea ca functionari publici, in baza experientei pe care au acumulat-o in timpul mandatului de deputat sau senator.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ALDE sanctiuni Cristiana Anghel, #Cristiana Anghel lege parlamentari functionari , #Partidul Conservator