Constantin: E rusinos ca Tariceanu sa vorbeasca de santaj. S-a luptat ca persoane cu probleme penale sa fie pe liste

Duminica, 19 Martie 2017, ora 17:24 13976 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele ALDE, Daniel Constantin, a precizat, duminica, in replica la acuzatiile lui Calin Popescu Tariceanu, ca este rusinos ca acesta sa vorbeasca despre santaj, in conditiile in care Tariceanu este cel care "s-a luptat" ca persoane cu probleme penale sa isi gaseasca loc pe listele ALDE.

"Este rusinos ca domnul Tariceanu sa vorbeasca despre santaj atata timp cat el este cel care s-a luptat ca persoane cu probleme penale sa isi gaseasca loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Din pacate, domnul Tariceanu a pus pe masa ALDE si pe masa Guvernului interesele sale si ale unui grup restrans de influenta", a precizat Constantin.

El a mai aratat ca Delegatia Permanenta a fost nestatutara, iar convocarea Congresului in cadrul acesteia reprezinta o "decizie abuziva", la fel cum sunt toate deciziile adoptate de catre aceasta reuniune.

"Ceea ce clameaza domnul Tariceanu, privind decizia de convocare a Congresului cu 50%+1 din numarul delegatiilor judetene, nu este statutar si va fi atacat in instanta", a mai spus Constantin.

Calin Popescu Tariceanu a sustinut, anterior, ca Daniel Constantin l-ar fi santajat in legatura cu depunerea listelor ALDE la alegerile parlamentare, aceasta fiind prima sincopa a relatiei dintre cei doi.

Citeste mai multe despre acuzatiile lui Tariceanu

Amintim ca Daniel Constantin, impreuna cu fostii membri PC din ALDE, au parasit sedinta Delegatiei Permanente ALDE, unde trebuia sa se stabileasca data congresului in care se va alege presedintele unic, invocand faptul ca a fost convocata nestaturar.

Tariceanu a ramas, a condus sedinta Delegatiei Permanente, care a decis congres pe 21 aprilie, iar presedintele Senatului va candida.

Dupa sedinta ALDE cu scandal, Constantin va vorbi maine cu Grindeanu daca ramane in Guvern

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News