Constantin: Decizia de reducere a TVA va fi luata si fara voia unor functionari din Finante

Duminica, 31 Martie 2013, ora 16:00
1819 citiri
Constantin: Decizia de reducere a TVA va fi luata si fara voia unor functionari din Finante
Foto: gov.ro

Decizia politica de reducere a TVA la paine va fi luata indiferent de opozitia unor functionari din Ministerul Finantelor, a declarat, duminica, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Decizia politica e ca si luata, in partea a doua a anului vom avea TVA de 9% la paine. FMI a spus ca nu e o masura buna, pentru ca am pierde 200 milioane de lei. Din acest punct de vedere, masura pe care o vom lua este ca vom constitui provizioane, daca va fi o pierdere, dar eu cred ca nu va fi o pierdere.

Evaziunea a ajuns la 80%, daca reducem TVA, ea va fi diminuata si incasarile vor creste. Pana la sfarsitul lunii aprilie, aceasta decizie politica pe care o vom lua se va concretiza si in acte. Decizia politica va fi aplicata cu sau fara voia unor functionari din Ministerul Finantelor, sunt persoana care se intalneste zi de zi cu cei din industrie si va spun ca trebuie sa intervenim, pentru ca lucrurile au scapat de sub control", a explicat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Declaratiile au fost facute in contextul publicarii de catre agentia Mediafax a unui document care a fost redactat in interiorul Ministerului de Finante, in care se arata ca reducerea TVA la 9% nu poate fi implementata in acest an, deoarece ar determina un impact bugetar prea mare, care nu poate fi acoperit din alte surse.

Insa informatiile si insasi existenta documentului au fost negate de ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, care a presupus ca ar putea fi vorba despre o nota interna.

Reducerea TVA la paine: Un document al MF arata ca nu poate fi aplicata, Chitoiu neaga cifrele

In consecinta, el a reiterat angajamentul luat de guvernarea USL si a precizat ca va incerca implementarea proiectului de reducere a TVA la paine la 9%, incepand cu luna iulie, dar doar dupa discutiile cu delegatia Fondului Monetar International din vara.

Aurel Popescu, seful patronatului painii Rompan, a salutat decizia ministrului Chitoiu de a nu renunta la implementarea proiectului.

"Am purtat o discutie ca dansul si avem promisiunea ca acest program-pilot se aplica si avem increderea ca se va tine de cuvant. in primele luni cand se aplica masura, va fi o reducere, dar in urmatoarele luni se vor recupera datorita cresterii bazei de impozitare", a declarat acesta, la Digi 24.

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#Constantin reducere TVA paine, #ministrul Agriculturii reducere TVA paine, #scandal reducere TVA paine, #reducere TVA paine , #ministrul Agriculturii