Scandal in PNL: Chitoiu vrea sanctionarea liberalului care a spus ca Romania e in coma financiara

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 13:13
1976 citiri
Scandal in PNL: Chitoiu vrea sanctionarea liberalului care a spus ca Romania e in coma financiara
Foto: Arhiva

Liderul PNL Daniel Chitoiu si senatorul PNL Cristian Bodea au avut un schimb dur de replici pe teme economice, parlamentarul afirmand ca "Romania este in coma financiara", iar ministrul spunand ca economia creste si ca va cere in PNL o decizie care sa stopeze "astfel de declaratii iresponsabile".

Bodea a scris, joi, pe blogul sau, ca Guvernul Ponta nu stie sa comunice si ca "Romania este in coma financiara".

"Pentru ca Guvernul Ponta nu stie sa comunice si e foarte posibil sa nici nu aiba curajul sa prezinte situatia cruda de azi, si pentru ca m-am saturat de raspunsurile penibile primite de pe la ministrii, am decis sa fac o vizita la Ministerul Dezvoltarii, sa ma informez despre situatia reala in care se afla tara si la ce ne putem astepta anul viitor. (...) Ei bine, am venit azi in negru, pentru ca simt ca este de datoria mea sa fiu sincer cu primarii si sa anunt moartea clinica a fondurilor guvernamentale. Perspectiva pentru anul 2014 este sumbra, pentru ca in acest moment Romania este in coma financiara!", a scris Bodea, pe blog.

Chitoiu: Vom avea crestere economica in 2013

Potrivit acestuia, "bugetul de stat pe anul 2014 pare neclar si pentru domnii Chitoiu si Voinea, care inca nu s-au decis in privinta rectificarii pe care o tot mosesc din august".

Afirmatiile lui Bodea, analizate de liderii PNL

In replica, Daniel Chitoiu a remis, joi, un comunicat in care afirma ca este regretabil ca "oameni fara expertiza, precum senatorul Cristian Bodea, se pronunta asupra unor subiecte foarte delicate, in totala necunostinta de cauza", el precizand ca afirmatiile parlamentarului vor fi analizate de liderii PNL in prima sedinta a Biroului Politic National.

"Condamn faptul ca exista persoane in randurile Partidului National Liberal care isi doresc cu tot dinadinsul sa-si faca imagine publica, adunand zestre politica prin denigrarea muncii unui intreg guvern. Este regretabil ca oameni fara expertiza, precum senatorul Cristian Bodea, se pronunta asupra unor subiecte foarte delicate, in totala necunostinta de cauza. Acesta nu beneficiaza de experienta profesionala necesara pentru a face o analiza economico-financiara coerenta", afima Chitoiu.

Potrivit acestuia, realitatea este ca economia Romaniei se afla pe un trend ascendent, "fapt certificat de toate evaluarile organismelor nationale si internationale de profil".

Chitoiu, interimar la Economie - Basescu a semnat decretul

"Anul acesta, Romania va avea o crestere economica de peste 2%. Au aparut mai multe firme decat s-au inchis. Au fost deblocate fondurile europene, obtinand totodata un an in plus pentru absorbtia acestora, ceea ce inseamna ca firmele din Romania vor avea la dispozitie un plus de aproximativ 2 miliarde de euro. Avem cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din UE. Am atins un nivel record de exporturi, avem un deficit de 2 ori mai mic decat in aceeasi perioada din 2011, am castigat credibilitate externa si astfel ne-am imprumutat la niveluri minime, avem cea mai mare crestere a productiei auto din Europa, am atins locul 2 in UE la cresterea productiei industriale. Toti acestia sunt indicatori care arata ca lucrurile merg intr-o directie buna", declara Chitoiu, citat in comunicat.

Potrivit acestuia, Partidul National Liberal nu trebuie sa-i permita niciunui membru sa denigreze munca unei intregi echipe. "Drept urmare, in urmatoarea sedinta a Biroului Politic National, voi solicita analizarea afirmatiilor senatorului Bodea si asumarea unei decizii de natura sa stopeze astfel de declaratii iresponsabile, care pot avea urmari grave, nu pentru o persoana sau un ministru, ci pentru imaginea Romaniei in ansamblu", se arata in finalul comunicatului lui Chitoiu.

"Bodea, condamnat la excludere prin ordonanta de urgenta"

In replica, Bodea a remis, vineri, un comunicat in care precizeaza: "Recunosc, nu am expertiza contabila... Cifrele nu mi-au placut niciodata. Cuvintele mi-au placut mai mult, insa. De aceea, am expertiza numai in marketing si comunicare. Chiar daca nu beneficiez de experienta profesionala financiara, ne-au obligat si pe noi, astia de la Marketing, sa facem oleaca de contabilitate si un picut de matematica. Destul ca sa observ ca ati alocat anul acesta pentru PNDL doar vreo 500-600 de milioane lei, cand numai necesarul Bihorului a fost de 330 milioane lei. Atentie: toate restante ale Guvernului! Si, destul ca sa observ ca, din cele 2 miliarde pe care i le-ati promis domnului Dragnea, pe anul viitor, abia daca ati reusi sa inchideti vreo 6 judete. Dar dumneavoastra vreti sa va laud ca dati de trei ori mai mult in 2014, cand tare ma tem ca necesarul este poate de 20 ori mai mare?!...".

Bodea precizeaza ca daca ar fi fost convins, la o cafea, de catre Chitoiu, ca greseste, si-ar fi cerut public scuze.

"In loc sa puneti fetele de la Departamenul de Comunicare al partidului sa ma rusineze, cu cifre abstracte si acuze de iresponsabilitate fata de guvernul osandit, mai bine mi-ati fi dat un telefon sa ma invitati la o cafea, ca intre colegi. Daca ma convingeati, cu cifre, ca economia si finantele sunt pe drumul cel bun, as fi iesit in public, mi-as fi cerut scuze si as fi explicat oamenilor ceea ce nu reusiti dumneavoastra de un an si jumatate", a continuat senatorul Bodea.

Parlamentarul si-a incheiat adresarea catre ministrul Chitoiu sfatuindu-l ironic sa dea o ordonanta de urgenta pentru excluderea din PNL.

"Dar, fie, sunt vinovat: nu am expertiza financiara! Cereti sa fiu dat afara din partid pentru ca nu imi contabilizez cuvintele! Sau mai bine dati o Ordonanta de Urgenta: 'Senatorul Cristian Bodea este condamnat la excluderea din PNL, pentru ca indrazneste sa gandeasca liber!'. De fapt, inca una: 'Parlamentarii au dreptul sa taca si obligatia sa aplaude!'. Dar, urgent, cat va mai tine domnul Ponta prin preajma...", se mai arata in comunicatul semnat "Cristian Bodea, (simplu) senator, (inca) membru PNL".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Chitoiu Bodea scandal PNL, #amenintari PNL economie, #sedinte PNL sanctionare Bodea , #PNL