Deputatii juristi decid daca Daniel Chitoiu poate fi urmarit penal

Marti, 11 Martie 2014, ora 09:37
1939 citiri
Deputatii juristi decid daca Daniel Chitoiu poate fi urmarit penal
Foto: Arhiva

Comisia Juridica din Camera Deputatilor ar putea analiza, marti, cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a incepe urmarirea penala impotriva fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu, in dosarul Carpatica.

De asemenea, Chitoiu ar putea fi audiat de catre deputatii juristi, care urmeaza sa intocmeasca un raport pe baza caruia sa avizeze sau nu inceperea urmaririi penale, transmite Digi24. Decizia finala in cazul fostului ministru va fi luata de plenul Camerei Deputatilor.

DNA cere urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu - abuz in serviciu si organizare de grup infractional

Procurorii anticoruptie au cerut, la sfarsitul lunii februarie, procurorului general sa faca demersurile necesare pe langa Camera Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul liberalului.

Deputatul PNL este acuzat de DNA de abuz in serviciu si organizarea unui grup infractional in dosarul Carpatica, in perioada in care a fost ministru al Finantelor in Guvernul Ponta.

Potrivit procurorilor, exista indicii rezonabile potrivit carora, in cursul lunii octombrie 2013, Chitoiu ar fi initiat adoptarea unei ordonante de urgenta al carei scop exclusiv era sprijinirea grupului infractional constituit pentru a favoriza interesele societatii Carpatica.

Daniel Chitoiu a demisionat de la sefia PNL Sector 1

In plus, Daniel Chitoiu a demisionat de la conducerea PNL Sector 1, dupa ce, la inceputul lunii februarie, el a plecat de la sefia Ministerului Finantelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Daniel Chitoiu urmarit penal, #Daniel Chitoiu audiat Comisia Juridica, #Daniel Chitoiu Carpatica , #stiri Daniel Chitoiu
Comentarii
Poza IL_VALACHO
IL_VALACHO
rank 1
Daca poate fi urmarit penal?!
Poza sevastian
sevastian
rank 1
La parnaie cu tine ba,