Daniel Chitoiu ramane internat in spital, desi trebuia externat azi

Marti, 31 Decembrie 2019, ora 11:53
7191 citiri
Daniel Chitoiu ramane internat in spital, desi trebuia externat azi
Foto: Arhiva Facebook/ Daniel Chitoiu

Daniel Chitoiu nu va fi externat marti din Spitalul Floreasca, medicul curant recomandand ca el sa ramana de Revelion in unitatea medicala, a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprita.

Surse din cadrul spitalului au spus ca Daniel Chitoiu a fost transferat marti pe sectia de Terapie Intensiva. De altfel, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare a confirmat pentru Mediafax ca fostul ministru este la Reanimare, dar nu a putut preciza momentul exact cand el a ajuns la aceasta sectie din spital.

Oamenii legii au intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul accidentului in care a fost implicat Chitoiu si doi soti si-au pierdut viata.

Surse judiciare sustin ca Daniel Chitoiu va fi audiat dupa externare in acest caz, existand suspiciunea ca fostul ministru vorbea la telefon in timpul impactului.

Anchetatorii cred ca masina condusa de secretarul general ALDE ar fi patruns pe contrasens, iar imediat dupa producerea accidentului au existat declaratii verbale contradictorii. In plus, pozitia masinilor nu conducea catre o ipoteza clara asupra vinovatiei.

Mergand pe firul evenimentului, anchetatorii, spun surse judiciare, au ajuns la o prima concluzie, si anume ca Daniel Chitoiu, care era singur in masina, ar fi patruns pe contrasens.

Conform Politiei Arges: "La acest moment se desfasoara cercetari in rem (fata de fapta, principiu juridic ce sta la baza activitatii de cercetare penala), in urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a doua persoane si ranirea altor doua, fiind intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penala se desfasoara sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, cercetarile fiind in curs la acest moment".

Politia Arges confirma ca in cauza au fost audiate mai multe persoane in calitate de martor, "insa aspectele precizate de persoanele respective si eventualele concluzii fac obiectul cercetarilor, neputand face, la acest moment, si obiectul comunicarii publice".

"O concluzie referitor la vinovatia certa a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicari preliminare, fiind necesara parcurgerea etapelor procesului penal, urmand ca, comunicarea sa se faca in dinamica, conform legislatiei. Totodata, reamintim ca in situatia evenimentelor rutiere, este relevanta doar calitatea de participant la trafic implicat in evenimentul rutier ce face obiectul verificarilor, iar masurile legale sunt luate in functie de urmarile acestuia", arata Politia Arges.

Accidentul a avut loc joi in localitatea Zamfiresti din Arges, unde o masina a patruns pe contrasens si s-a lovit frontal de un alt autoturism. O femeie de 73 de ani si un barbat de 82 de ani au murit in urma impactului, iar alte doua persoane au fost ranite.

Una dintre masini era condusa de secretarul general al ALDE, Daniel Chitoiu. Acesta a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitala, avand trei coaste rupte.

Vezi si Presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie: Accidentul mortal din Arges a fost provocat de Daniel Chitoiu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#daniel chitoiu itnernat spital , #stiri Daniel Chitoiu