Daniel Chitoiu a demisionat: Am hotarat sa ma implic mai activ in activitatea PNL

Joi, 06 Februarie 2014, ora 18:38
14349 citiri
Daniel Chitoiu a demisionat: Am hotarat sa ma implic mai activ in activitatea PNL

Daniel Chitoiu a demisionat, joi seara, din functiile de ministru al Finantelor si vicepremier in Guvernul Ponta, anuntul oficial fiind facut in cadrul unei conferinte la sediul PNL, la care a participat si liderul liberalilor, Crin Antonescu.

"Am hotarat sa ma implic mai activ in activitatea PNL, tinand cont ca avem un an electoral. Eu sunt un om de partid, am o colaborare foarte buna cu cei din partid si de aceea am hotarat sa ma retrag din functia de vicepremier si de ministru al Finantelor Publice, deoarece activitatea nu imi va permite sa ma ocup si de functia de secretar general interimar al partidului.

Nu sunt alte motive pentru care ma retrag din Guvern", a declarat Daniel Chitoiu, joi seara.

Daniel Chitoiu: Nu am emotii ca voi fi remaniat

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat ca Daniel Chitoiu va prelua functia de secretar general interimar al partidului, functie detinuta anterior de Eduard Helvig. Acesta din urma se va ocupa de campania pentru alegerile prezidentiale.

"Avem probleme de rezolvat, suntem o echipa in care ne distribuim roluri. Am discutat si impreuna cu domnul Chitoiu si cu alti colegi a decis sa puna capat experientei din fruntea Ministerului. A avut o activitate pe care eu am sustinut-o in permanenta, care nu s-a desfasurat in conditii deloc usoare si domnia sa a facut optiunea de a demisiona, de a pleca din Guvern.

Chitoiu: Remanierea mea e exclusa, dar exista posibilitatea demisiei

In calitate de vicepresedinte va detine functia de secretatr general interimar al PNL. Eduard Helvig se va ocupa de campania prezidentiala, iar domnul vicepresedinte se va ocupa cu exercitarea functiei de secretar general interimar", a declarat Crin Antonescu, in aceeasi conferinta de presa.

Crin Antonescu a negat faptul ca demisia lui Chitoiu ar avea legatura cu "o apropiere a acestuia de Victor Ponta si de PSD". "Speculatiile sunt lipsite de orice temei", a subliniat Crin Antonescu.

Crin Antonescu dezminte ca Olteanu ar fi fost propus pentru Finante

Totodata, Crin Antonescu a dezmintit faptul ca Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, s-ar afla pe lista propunerilor luate in calcul pentru portofoliul lasat liber de Chitoiu. Liderul liberalilor a spus, totusi, ca vineri vor fi facute publice si nominalizarile pentru Ministerul Finantelor.

Demisia lui Chitoiu a fost transata in sedinta de urgenta care a avut loc la sediul PNL. Acolo s-ar fi discutat despre remanierea mai multor ministri.

Ponta si Antonescu se contrazic pe reesalonarea creditelor

Astfel, inainte de sedinta de la PNL, liderii USL au avut o intalnirea la Senat, iar acolo s-ar fi vorbit despre remanierea mai multor ministri, printre care si Daniel Chitoiu, Mariana Campeanu - ministrul Muncii, dar si Eugen Nicolaescu - ministrul Sanatatii.

In ceea ce il priveste pe Eugen Nicolaescu, au aparut informatii conform carora acesta ar urma sa preia portofoliul lasat liber la Interne de Radu Stroe sau pe cel lasat liber de Daniel Chitoiu la Finante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Daniel Chitoiu demisie, #Daniel Chitoiu demisie minister, #Daniel Chitoiu minister Finante , #demisie
Comentarii