Cum vor fi investiti banii din noile accize - Sova nu-i primeste pe toti pentru autostrazi

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 11:25
1665 citiri
Cum vor fi investiti banii din noile accize - Sova nu-i primeste pe toti pentru autostrazi
Foto: Realitatea TV

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a anuntat, miercuri seara, ca sumele incasate de stat in urma majorarii accizelor la carburanti vor fi investite in autostrazi si drumuri nationale si judetene.

Destinatia fondurilor a fost stabilita in cadrul Comisiilor de buget-finante, in ciuda faptului ca Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si-ar fi dorit ca banii sa fie alocati in exclusivitate pentru autostrazi, potrivit Mediafax.

"Banii din cresterea accizelor... au prioritate finantarea autostrazilor, drumurilor nationale si judetene. Deci suma totala alocata in buget (...) este mult mai mare decat sumele pe care le incasam noi din accize.

In sumele alocate pentru autostrazi, pentru drumurile nationale si drumurile judetene este un total la 7,3 miliarde de lei. Suma pe care noi o incasam din accize este de 4 miliarde de lei", a explicat Chitoiu.

Afirmatia vine in contextul in care fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost mandatat de catre conducerea PNL sa formuleze un proiect prin care fondurile din cresterea accizelor cu 7 eurocenti la combustibil sa fie investite numai in autostarzi.

Cum vor fi investiti banii din noile accize la carburant

De asemenea, Sova a declarat, recent, ca si-ar dori ca banii sa ajunga exclusiv la autostarzi. "Dorinta este sa se finanteze fie autostrazi, altii vor sa se finanteze autostrazi si drumuri nationale. Daca ma intrebati, ca opinie personala, eu as vrea sa finanteze numai autostrazi", a precizat Sova, duminica, la o emisiune televizata la Pro TV.

Litrul de benzina si motorina va fi accizat cu 7 eurocenti in 2014, in urma negocierilor legate de bugetul pe anul viitor, care va include si alte taxe, dar si cresteri ale pensiilor si salariilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Daniel Chitoiu investitii autostrazi, #Daniel Chitoiu accize carburant, #Daniel Chitoiu autostrazi, #buget autostrazi , #ministrul Finantelor