Chitoiu: Remanierea mea e exclusa, dar exista posibilitatea demisiei

Joi, 06 Februarie 2014, ora 15:45
4168 citiri
Chitoiu: Remanierea mea e exclusa, dar exista posibilitatea demisiei

Ministrul liberal de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat joi ca remanierea sa din Guvern este exclusa.

"Remanierea mea e exclusa, dar exista posibilitatea demisiei", le-a spus Chitoiu jurnalistilor, dupa intalnirea cu liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu. " Maine voi da un raspuns complet la sedinta Biroului Politic", a completat liberalul.

Declaratia a fost facuta in contextul in care pe bursa zvonurilor s-a vehiculat ca liderul liberal a cerut demisia lui Daniel Chitoiu, dupa scandalul izbucnit in USL pe reesalonarea ratelor.

Disputa pe "injumatatirea ratelor"

Anuntul facut de premierul Ponta, potrivit caruia Guvernul vrea sa ajute romanii cu venituri sub 1.600 de lei care au rate la credite, a starnit contradictii intre liderii USL.

In timp ce Victor Ponta sustine ca masura a fost convenita in cadrul Uniunii, colegul sau de alianta, liderul liberal Crin Antonescu, l-a contrazis si a spus ca masura nu a fost discutata in USL.

Ponta si Antonescu se contrazic pe reesalonarea creditelor

Declaratiile lui Antonescu au fost dublate si de purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, dar si de prim-vicepresedintele liberal, Klaus Iohannis, care au spus ca reesalonarea ratelor nu a fost discutata in USL si nici nu a fost prezentata delegatiei PNL care a mers la intalnirea cu FMI.

Cu o zi inainte, insa, ministrul Finantelor, liberalul Daniel Chitoiu, sustinea ca aceasta masura stimuleaza consumul intern si cererea interna si ca ministerul pe care il conduce a propus-o.

Ponta si Antonescu, in silenzo stampa

Imediat dupa sedinta in care social-democratii si-au desemnat candidatii la alegerile europarlamentare, Victor Ponta a avut o intalnire-fulger cu liderul liberal, Crin Antonescu. Daniel Chitoiu, vicepremierii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, dar si secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, au participat la discutii.

"Am stabilit cu domnul Antonescu ca pana maine la sedinta PNL, eu nu fac niciun fel de comentariu, nici live, nici pe surse. Pana maine nu fac niciun fel de comentariu si pot sa ma tin de acest lucru.

(...) N-a fost nicio secunda vreo discutie despre USL. USL e foarte bun, exista si continua si functioneaza", a declarat Ponta, la finalul intalnirii.

La randul sau, Crin Antonescu, a declarat ca pana vineri nu va face declaratii despre acest subiect.

"In PNL nu e nici un fel de batalie, nicio agitatie, niciun conflict. Ca toate partidele, se aranjeaza la inceput de an, din punct de vedere electoral. In Delegatia Permanenta de maine, se vor discuta mutarile pentru perioada urmatoare. In deplina ordine si chiar seninatate, vor fi discutate maine si vor fi comunicate premierului, el se va afla la Soci. Astazi i-am adus la cunostinta cam cum se contureaza lucrurile.

La intalnirea cu domnul Ponta nu am vorbit de nici un nume, nici de domnul Frunzaverde. Asta e o gluma (ca Frunzaverde e omul lui Basescu, n.red.), se stie cat de categorica a fost despartirea domnului Frunzaverde de PDL", a declarat Antonescu.

Si ministrul Sanatatii, care se afla pe lista schimbarilor din Guvern vehiculata in presa, a spus ca pana vineri nu va face nicio declaratie.

"Eu cred ca stiti cate stiu si eu si daca eu stiu mai multe oricum nu va spun. Transam lucrurile in PNL", le-a zis Nicolaescu jurnalistilor aflati la sediul PNL.

Incepand cu ora 16:00, liberalii se intalnesc in sedinta de urgenta.

Remanieri si rocade pe bursa zvonurilor

Scandalul declansat de reesalonarea creditelor a creat o adevarata bursa a zvonurilor, in legatura cu schimbarile preconizate de PNL in garnitura de ministri.

Potrivit surselor vehiculate de presa, vicepremierul si ministrul de Finante Daniel Chitoiu ar urma sa fie schimbat, in locul lui fiind pregatit colegul sau de la Ministerul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

In locul lui Eugen Nicolaescu, PNL ar intentiona sa-l aduca pe Cristian Busoi, care in prezent este presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate.

Klaus Iohannis, vicepresedinte al PNL si primar al Sibiului, este, potrivit unor alte zvonuri, candidat pentru functia de vicepremier in locul aceluiasi Daniel Chitoiu.

La Ministerul de Interne, in locul lui Radu Stroe, care si-a prezentat demisia in urma gestionarii defectuase a operatiunilor de cautare si salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni, ar urma sa fie propus presedintele Consiliului Judetean Caras Severin, Sorin Frunzaverde, care insa, potrivit unor informatii relatate de posturile de stiri, pune conditii ca PNL sa ramana la guvernare.

Si Ministerul Muncii, care este condus acum de Mariana Campeanu, ar urma sa treaca printr-o schimbare, conducerea acestuia fiindu-i oferita Cristinei Pocora, cea care detine functia de purtator de cuvant al PNL.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Daniel Chitoiu remaniere, #Daniel Chitoiu demisie , #ministrul Finantelor