Chitoiu: Privatizarea CFR Marfa va ajunge din nou in CSAT (Video)

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 21:46
1688 citiri
Chitoiu: Privatizarea CFR Marfa va ajunge din nou in CSAT (Video)
Foto: Digi 24

Guvernul trebuie sa elaboreze o noua strategie de privatizare a CFR Marfa, urmand sa fie supusa avizului Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, potrivit ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu.

Vicepremierul a spus, luni seara, dupa discutiile cu reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ca elaborarea noii strategii este atributia Guvernului si nu a Presedintiei, informeaza Mediafax.

De asemenea, Daniel Chitoiu a mai afirmat ca CFR Marfa va fi restructurata incepand cu luna decembrie 2013, urmand a fi privatizata in anul 2015. Intrebat daca s-a luat in calcul insolventa CFR Marfa, ministrul Finantelor a raspuns: "Nu".

"In acord am prevazut restructurarea in vederea privatizarii la jumatatea anului 2015. Procesul s-a reluat, dar va incepe cu restructurarea. Privatizarea CFR Marfa e in prima jumatate a anului 2015.

Restructurarea incepe din luna decembrie, procedura demareaza si se finalizeaza in iunie 2015", a precizat Daniel Chitoiu.

Ponta, dupa discutiile cu FMI: Crestem salariul minim, scadem CAS-ul si marim accizele

Privatizarea CFR Marfa a esuat, pe 14 octombrie, dupa ce nu au fost indeplinite conditiile de privatizare. Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a declarat ca i s-a comunicat ca nu este posibil sa fie facuta plata si finalizata tranzactia.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, in seara aceleiasi zile, ca se analizeaza oportunitatea retinerii garantiei depuse de GFR pentru privatizarea CFR Marfa, dar si ca ministerul pe care il conduce si-a indeplinit obligatiile.

Pe 27 octombrie, ministrul a spus ca a invatat o lectie in urma escului privatizarii CFR Marfa: "O privatizare serioasa, de succes, nu se face in termen atat de scurt, o privatizare serioasa se face in cel putin un an si jumatate, doi ani".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Daniel Chitoiu privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa avizata CSAT, #CSAT aviz privatizare CFR Marfa , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
Prostiile lui Chitoiu nu trebuiesc comentate, ele il definesc !