Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC (Video)

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 20:58
6242 citiri
Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC (Video)

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat miercuri seara ca a fost sunat de presedintele Basescu, seful statului cerandu-i "un favor".

"M-a sunat in urma cu doua-trei saptamani, m-a rugat sa il mentin in functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea", a declarat ministru Chitoiu, intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria.

Oficialul a declarat ca i-a spus sefului statului la telefon ca Radu Ghetea va ramane in functie doar daca trece de evaluare.

"Cred ca domnul presedinte Ghetea a dat fuga la Presedinte pentru a nu fi schimbat. I-am spus ca facem o evaluare a activitatii actualei conduceri. Daca a performat, ramane pe functii, daca nu...", a continuat Daniel Chitoiu.

Premierul Victor Ponta a declarat ca a fost si el informat despre aceasta discutie telefonica de catre ministrul de Finante.

"Eu am fost informat, mi-a spus ca a fost sunat de presedintele Basescu, nu includea si partea cu rugatul", a declarat premierul.

Mai mult, Victor Ponta a fost ironic la adresa presedintelui si l-a luat peste picior spunand ca intelege daca seful statului vrea sa puna "o pila". "Inteleg ca suna la ministri, e in regula, ca sa puna o pila", a spus premierul.

Declaratia a fost facuta miercuri seara, la Guvern, in contextul in care Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a luat, in 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi. Imprumutul a fost garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.

Basescu il ataca dur pe Ponta: Micul plagiator degradat moral vrea sa reincalzeasca ce nu i-a reusit cu falsul lui SRS

De altfel, interventia lui Chitoiu vine la "doua-trei saptamani" dupa ce l-ar fi sunat Traian Basescu si doar la o ora dupa ce declaratiile extrem de dure ale presedintelui, facute de la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu l-a atacat pe premierul Victor Ponta, pe care l-a facut "plagiator mic" si "mincinos", dupa ce seful guvernului a anuntat o ancheta parlamentara care sa vizeze achizitia terenului agricol de catre familia prezidentiala, prin Ioana Basescu, si implicarea procurorului Papici in aceasta tranzactie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Chitoiu acuzatii Basescu, #Chitoiu sunat Basescu, #presedinte CEC Basescu , #ministrul Economiei