Chitoiu: Guvernul va aloca ajutor de stat pentru Oltchim

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 19:37
1655 citiri
Chitoiu: Guvernul va aloca ajutor de stat pentru Oltchim
Foto: B1TV

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a confirmat faptul ca la discutiile de miercuri cu reprezentantii salariatilor si cei ai Consiliului Concurentei s-a decis acordarea unui ajutor de salvgardare pentru Oltchim.

"Am prezentat stadiul privatizarii si negocierii contractului de vanzare-cumparare cu castigatorul licitatiei, Dan Diaconescu, si planul de rezerva in cazul in care nu se ajunge la o intelegere cu castigatorul licitatiei si nu va fi finalizata in termen(...)

Am prezentat stadiul pregatirii documentelor pentru acordarea ajutorului de salvgardare de 40 de milioane de euro, in cazul in care castiga Dan Diaconescu din pretul actiunilor, in caz contrar din fondurile de privatizare", a declarat ministrul, precizand ca suma se calculeaza pe baza unei formule stabilite de o directiva europeana, aceasta fiind maximum ce poate fi acordat "sub forma de ajutor de salvare" pentru reluarea activitatii la 65%.

Intrebat de jurnalisti cum vor fi luati banii in cazul in care se semneaza contractul cu Dan Diaconescu, Daniel Chitoiu a raspuns: "in cazul in care se incheie contractul de privatizare si suma de bani intra in conturile OPSPI, in sedinta de miercuri vom promova un act normativ".

Ministrul Economiei a mai spus ca despre restructurari se va discuta "dupa ce se finalizeaza" negocierile cu Dan Diaconescu.

La insistentele jurnalistilor, el a explicat ca daca Dan Diaconescu devine proprietar, e posibil ca el sa aiba propriul plan de reorganizare, iar daca nu, Ministerul Economiei, prin OPSPI, va decide daca se fac restructurari.

Chitoiu a recunoscut ca Dan Diaconescu nu a prezentat un program de restructurare, dar si ca in acest moment Oltchim are bani blocati in conturi, asa cum declarase cu cateva minute inainte reprezentantul angajatilor de la Oltchim, Corneliu Cernev.

Soarta Oltchim se decide pana miercuri - Posibil ajutor de salvgardare

Cat priveste schimbarea din functie a lui Remus Vulpescu, ministrul a spus ca deocamdata nu se pune problema, el trebuind sa fie lasat sa continue negocierile.

"Nu va dau un raspuns acum", a mai raspuns el, la insistentele jurnalistilor.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Chitoiu ajutor Oltchim, #Chitoiu restructurari Oltchim , #ministrul Economiei