Chitoiu: Am aflat din presa de cererea DNA de urmarire penala. Nu sunt vinovat nici 0,0001%

Marti, 25 Februarie 2014, ora 17:31
3381 citiri
Chitoiu: Am aflat din presa de cererea DNA de urmarire penala. Nu sunt vinovat nici 0,0001%
Foto: Arhiva

Daniel Chitoiu a declarat marti ca a aflat de solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale in cazul sau din presa si ca va ridica acest subiect in discutia Delegatiei Permanente a PNL, sustinand ca nu este vinovat de faptele de care este acuzat.

"Pentru mine este o surpriza neplacuta, din mai multe puncte de vedere: in primul rand nu am fost instiintat, nu m-a sunat nimeni, am aflat din presa si dupa am intrat pe site-ul DNA si am vazut comunicatul de presa al DNA privind solicitarea catre Camera Deputatilor privind inceperea urmaririi penale impotriva mea.

Doi, e o supriza neplacuta pentru ca mi se cere urmarirea penala pentru adoptarea unui act normativ, act normativ care nu a facut decat sa modifice, sa completeze niste reglementari, care au fost solicitare de organismele financiare internationale, Comisia Europeana si FMI", a declarat Chitoiu.

El a precizat ca ordonanta la care face referire DNA a fost initiata de Ministerul de Finante prin directiile de specialitate impreuna cu specialistii de la ASF. Fostul ministru a precizat ca exista inregistrari si stenograme ale discutiilor cu reprezentantii organismelor financiare internationale care pot dovedi afirmatiile sale.

Chitoiu a precizat ca actul normativ la care face referire DNA este semnat nu doar de el, ci de circa sapte-opt persoane din Ministerul de Finante, de ministrul delegat Liviu Voinea, de premierul Victor Ponta si din partea Ministerului Justitiei.

Cererea DNA, discutata in Delegatia Permanenta a PNL

Intrebat daca a discutat despre solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale in cazul sau cu presedintele PNL, Crin Antonescu, Chitoiu a raspuns: "Nu, pentru ca este plecat. Urmeaza sa se intoarca in tara si discut cand ajunge in tara. Diseara avem si o Delegatie Permanenta si voi aduce in discutie in cadrul Delegatiei Permanente acest aspect".

De asemenea, el a fost intrebat daca va solicita colegilor din Camera Deputatilor sa aprobe solicitarea DNA sau sa o respinga.

"Eu, de principiu, ma gandesc ca voi vrea sa merg de buna voie sa dau explicatii acolo, necesare, dar din punct de vedere al procedurii, mi se pare un pic deplasat sa se ceara inceperea urmaririi penale pe promovarea si adoptarea unor acte normative, de catre DNA, si pe oportunitatea promovarii lor (...) Eu le expun colegilor aceasta problematica si daca dansii considera ca trebuie sa-mi ridice imunitatea, sa voteze pentru ridicarea imunitatii, asta e decizia partidului si o respect", a replicat Chitoiu.

In plus, el a fost intrebat daca intentioneaza sa se retraga din conducerea PNL, unde detine functia de vicepresedinte, in cazul aprobarii de catre Camera Deputatilor a solicitarii DNA.

"Daca mi se solicita acest lucru si daca dansii considera ca planeaza vreo problema asupra partidului si are de pierdut partidul, nu am nicio problema sa o iau. Dar inca o data vin si spun, nu sunt vinovat nici 0,0001%", a mai declarat Chitiou.

DNA cere urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu - abuz in serviciu si organizare de grup infractional

DNA a cerut procurorului general al Parchetului instantei supreme sa solicite Camerei Deputatilor aviz pentru urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu, pentru abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, in perioada in care a fost ministru al Finantelor.

Cererea a fost formulata intrucat exista indicii rezonabile potrivit carora, in cursul lunii octombrie 2013, Daniel Chitoiu a initiat adoptarea unei ordonante de urgenta al carei scop exclusiv era sprijinirea grupului infractional constituit pentru a favoriza interesele SC Carpatica Asig SA, in lipsa unei urgente reale si cu eludarea procedurii prealabile reglementate de Hotararea Guvernului nr. 561/2009, a precizat DNA.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Daniel Chitoiu DNA, #Daniel Chitoiu urmarire penala, #Daniel Chitoiu urmarit penal DNA , #DNA