Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zamfir: Nu am atacat PNL, am avut pozitii contrare cu Orban. PNL a inchis ochii la abuzuri

Duminica, 15 Aprilie 2018, ora 13:47
2166 citiri
Zamfir: Nu am atacat PNL, am avut pozitii contrare cu Orban. PNL a inchis ochii la abuzuri
Foto: Facebook/Daniel Catalin Zamfir

Senatorul PNL Daniel Zamfir sustine ca afirmatiile lui Ludovic Orban potrivit carora niciun lider PSD nu a atacat partidul cat a facut-o el sunt incorecte si ca el a avut doar pozitii contrare cu cele ale liderului PNL.

Zamfir a spus ca Orban a prezentat un sondaj care pozitioneaza formatiunea intre 27-31% in preferintele de vot, dar n-a prezentat niciun sondaj care sa arate cat are el ca presedinte al partidului, iar asta ar putea arata ca este departe de a fi "o locomotiva".

"E incoerct ce spune Ludovic Orban. Nu am atacat PNL, in schimb, am avut pozitii contrare cu cele ale presedintelui, pentru ca nu am cum sa nu am pozitii contrare cu presedintele partidului, atunci cand spune neadevaruri (...) Asta imi aduce aminte de Victor Ponta, care spunea asa in calitate de prim-ministru am o parere, in calitate de deputat am alta parere. Asa si cu Ludovic Orban.

In calitate de deputat care a votat cu sapte maini legea darii in plata a spus una si a sustinut ca tarie ceva (...) ", a subliniat Daniel Zamfir.

Intrebat daca se va alatura altei formatiuni politice, acesta a confirmat ca a fost contactat de oameni din alte partide, dar numeste informatia ca se va alatura vreunui partid "o soparla" introdusa de cei care insista sa il vada plecat.

"Asta cu mersul la alt partid a fost asa, o soparla introdusa de cei care insista sa ma vada plecat. Sa va aduceti aminte, anul trecut, domnul Ludovic Orban, pe nepusa masa, a anuntat ca ma exclude din partid. Acum ca dupa anuntul asta au fost oameni de la alte partide care m-au contactat, aia este un lucru firesc. Nu e un lucru care sa ma deranjeze, atata timp cat presedintele partidului anunta ca te da afara", a explicat el.

PNL ar fi inchis ochii la abuzuri

Zamfir isi doreste ca la urmatorul Consiliu National al PNL sa fie lamurita linia partidului, deoarece, de cand este Orban in frunte, partidul "a inchis ochii la abuzuri".

"Ca atare, eu imi doresc ca la Consiliul National, care va fi undeva la inceputul lunii iunie, sa lamurim foarte clar care este linia partidului, o sa aflu si eu cu ce am incalcat regulile partidului. Imi doresc ca PNL sa fie partidul care va apara drepurile si libertatile fundamentale ale oamenilor. Or, cred ca de obiectivul asta nu s-a tinut. PNL, de cand este Orban in frunte, a inchis ochii la abuzuri.

Daca PNL considera ca este drumul bun asta, sa inchidem ochii la abuzuri, va spun ca nu o sa mai fie nevoie sa ma excluda din partid, voi pleca singur", a mai spus senatorul.

Intrebat daca Orban poate fi un viitor candidat la alegerile prezidentiale, Zamfir a declarat: "Nu. Ludovic Orban spune ca PNL este undeva la 27-31% (in sondaje - n.red.), asta ne-a si anuntat la partid. Dar stie cineva, nu ne-a spus nimeni niciodata cat are el ca presedinte al partidului in sondaje. S-ar putea ca cifrele sa fie cele care sa constate ca Orban este departe de o locomotiva a partidului, ca atare nu vad cum poate sa fie candidat la Presedintie, dar poate aflam".

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov, ca propunerea de excludere din partid a senatorului Daniel Zamfir a venit din cauza ca acesta nu a respectat hotararile conducerii si a atacat sistematic partidul. Orban spune ca niciun lider PSD nu a reusit sa-l egaleze pe Zamfir in ceea ce priveste atacurile la adresa PNL.

Biroul Executiv National al PNL a decis la finalul lunii martie excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, fost presedinte al Comisiei Economice din Senat si initiatorul legii pentru plafonarea dobanzilor la creditele bancare. Hotararea va trebui validata de Consiliul National al PNL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Zamfir excludere PNL Orban , #stiri Daniel Catalin Zamfir