Senatorul Daniel Zamfir demisioneaza din ALDE: Ma despart definitiv si irevocabil de Tariceanu

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 09:14
15043 citiri
Senatorul Daniel Zamfir demisioneaza din ALDE: Ma despart definitiv si irevocabil de Tariceanu
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Senatorul Daniel Zamfir, celebru pentru luptele sale cu sistemul bancar, a anuntat ca are de gand sa plece din ALDE.

"Din seara asta imi dau demisia de la ALDE. Plec cu mare amaraciune din acest partid si ma despart definitiv si irevocabil de omul in care am avut cea mai mare incredere.

Va si spun de ce ma despart de Calin Popescu-Tariceanu, pentru ca cea mai mare dezamagire a mea ca om politic este Calin Popescu-Tariceanu", a spus Zamfir, joi seara, la Antena3.

Senatorul venit acum putin timp la ALDE de la PNL l-a acuzat pe Tariceanu ca s-a predat si a predat si partidul.

"Lucrul care ma doare cel mai tare este ca ALDE, care a stat trei ani la guvernare, trei ani in care s-a batut pentru legea salarizarii, legea pensiilor si alte masuri economice bune luate de aceasta guvernare, le anuleaza acum votand Guvernul Orban.

Singurul lucru pe care l-am auzit de la Tariceanu in legatura cu acest guvern e ca sunt prea putine femei in Guvern", a adaugat Zamfir.

Intr-adevar, Calin Popescu Tariceanu a comentat ieri componenta anuntata pe Ludovic Orban pentru guvernul sau.

"A fost prezentata echipa guvernamentala. Parerea mea e ca se putea un pic mai bine. Sa ma explic. Sigur, echipa guvernamentala o face premierul si el e responsabil pentru oamenii pe care ii considera capabili sa duca la indeplinire programul de guvernare asumat. Dar nu pot sa nu remarc, in primul rand, numarul scazut al doamnelor in acest Cabinet.

Spre deosebire de ultimele guverne, acesta, cu doar trei, are probabil cel mai scazut numar de femei.(...) Nu sunt adeptul discriminarii pozitive, nu sustin infiintarea de portofolii special pentru femei, dar cred ca reprezentarea lor proportionala trebuie incurajata", a spus joi Tariceanu.

In ultima perioada, au existat contre intre Zamfir si Tariceanu.

In septembrie, Zamfir a declarat ca este posibil sa se afilieze grupului parlamentar PSD, in conditiile in care grupul din care face parte se desfiinteaza.

In plus, el s-a aratat total nemultumit de alianta cu Pro Romania, partidul lui Victor Ponta.

"Cred ca cea mai urgenta si necesara decizie este aceea de a denunta, de a rupe alianta cu partidul lui Ponta", a precizat atunci Daniel Zamfir.

Imediat dupa aceste declaratii, Calin Popescu Tariceanu a spus ca toti cei care actioneaza impotriva interesului ALDE si vor sa isi gaseasca drumul catre PSD isi pot pierde calitatea de membru sau pot fi exclusi din partid.

"Ceea ce stiu in momentul de fata este ca PSD doreste sa redistribuie functiile pe care le avem noi, conform algoritmului de repartizare la nivelul functiilor din Biroul Permament, doar ca domnul Zamfir se va frige, deoarece pozitiile daca vor fi repartizate nu vor reveni PSD.

PSD va avea de pierdut si le vor reveni celorlalte partide, care au coeficienti mai mari, asa ca Zamfir a facut o miscare gresita", a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

Amintim ca Daniel Zamfir este cunoscut pentru initierea mai multor legi controversate prin care lupta cu sistemul bancar. Cel mai cunoscut proiect al sau, care produce efecte, este Legea darii in plata. Altele, ca de exemplu plafonarea dobanzilor la creditele bancare, nu au ajuns sa fie aplicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Daniel Zamfir demisie ALDE , #ALDE
Comentarii