Buda: Membrii comisiei pentru Rosia Montana se vor uita ca pisica in calendar

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 21:47
3453 citiri
Buda: Membrii comisiei pentru Rosia Montana se vor uita ca pisica in calendar
Foto: Arhiva

Liderul PDL Daniel Buda sustine ca infiintarea unei comisii pentru proiectul Rosia Montana este o ipocrizie si spune ca membrii acestei comisii "se vor uita ca pisica-n calendar".

"Decizia premierului Victor Ponta de a constitui comisia speciala care sa se ocupe de proiectul de lege prin care se incearca reglementarea proiectului minier de la Rosia Montana este o decizie ipocrita. USL da dovada inca o data de ipocrizie crasa, punandu-i pe cei 19 parlamentari uslasi sa se ocupe de acest proiect de o importanta majora pentru Romania fara ca acestia sa fie macar specialisti in domeniu.

Mai mult, acesti parlamentari, in frunte cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, intentioneaza sa se deplaseze la Rosia Montana, la insistentele lui Victor Ponta, si sa se uite, ca pisica in calendar, la un taram binecuvantat de Dumnezeu, pe care vor sa il transforme, incet, dar sigur, in iadul de pe pamant. Victor Ponta si Crin Antonescu sunt mai periculosi decat cianurile", a sustinut, duminica, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, potrivit Realitatea TV.

Zgonea la Rosia Montana: Daca blocam fiecare investitie avem o problema (Video)

Mai mult, liderul PDL Cluj transmite un mesaj parlamentarilor prin care ii roaga sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament.

Liderul PDL Cluj adauga ca prezenta membrilor din comisia parlamentara la Rosia Montana "nu va lamuri cu nimic spinoasa problema a mediului cu care se va confrunta aceasta zona".

"USL doreste sa creeze falsa impresie a initierii unui dialog intre putere si societatea civila implicata in problema Rosia Montana, insa, in fapt, nu se urmareste altceva decat atribuirea prin lege a contractului cu RMGC care sa aiba ca si rezultat acordul de exploatare cu o redeventa insignifianta catre statul roman.

Stimati parlamentari, nu transformati Romania intr-o societate cianurizata si retrageti proiectul din Parlament. Altfel, ne vom intoarce la vremurile in care spuneam ca 'Muntii nostri aur poarta/ Noi cersim din poarta in poarta' ", a spus Daniel Buda.

Zgonea si Ponta, la Rosia Montana

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a sosit duminica dimineata la Rosia Montana pentru a discuta cu localnicii despre proiectul de exploatare miniera pe care compania Gold Corporation vrea sa il demaraze in zona.

"Mesajul meu pentru toti colegii este sa vina la Rosia Montana. Sa vina toti. Iar cei care sunt impotriva sa vina si ei aici la Rosia Montana, dar si in Parlament. Fiecare deputat si senator trebuie sa asculte si parerile pro si contra. Sa se gandeasca ca fiecare familie vrea sa aiba unde munci. Trebuie sa ne gandim foarte bine, sa fim foarte atenti. Daca blocam fiecare investitie avem o problema. Daca blocam la Rosia Montana am putea bloca si altele.

Este o batalie pentru un loc de munca in toata lumea. Eu cred ca statul roman e un stat european capabil sa protejeze mediul dar sa creeze si locuri de munca. (...) Proiectul acesta face parte dintr-o Romanie prospera", a declarat Valeriu Zgonea care a coborat in subteran imediat dupa ce a dat aceasta declaratie.

Si prim-ministrul Victor Ponta s-a deplasat la Rosia Montana, pe 15 septembrie, pentru a sta de vorba cu cei 33 de mineri blocati timp de cateva zile in subteran, in semn de protest fata de posibila blocare a proiectului Rosia Montana.

Ponta i-a convins pe mineri sa renunte la aceasta forma de protest, coborand in mina. Dupa aproximativ 50 de minute, premierul a iesit inconjurat de oamenii care s-au lasat convinsi sa renunte la forma lor de protest, dupa ce le-a promis ca va aduce la Rosia Montana comisia parlamentara ce examineaza proiectul de lege al exploatarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Daniel Buda PDL Rosia Montana, #Buda mesaj comisie Rosia Montana, #critica Buda pisica calendar Rosia Montana , #PDL