Buda: Cererea de schimbare a Robertei Anastase de la sefia Camerei a fost respinsa

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 20:36 1979 citiri
Foto: Antena 3

Deputatul PDL Daniel Buda,presedintele Comisiei Juridice, a anuntat luni ca solicitarea prin care opozitia a cerut revocarea Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor a fost respinsa cu majoritatea celor prezenti, precizand ca la sedinta au fost si reprezentanti din Opozitie.

"Aceasta cerere a fost primita la Comisia juridica in cursul zilei de astazi si a fost dezbatuta in prezenta a 16 parlamentari si de la putere si de la opozitie, cererea fiind respinsa", a declarat presedintele Comisiei Juridice, precizand ca, in opinia sa, "aceasta solicitare este usor neserioasa".

"In primul rand, am apreciat aceasta cerere ca fiind indamisibila, prin prisma prevederilor regulamentare. In plus, cererea a fost si nefondata, intrucat doar grupul parlamentar al PDL poate sa faca aceasta solicitare a revocarii presedintelui Camerei", a mai aratat, in context, reprezentantul democrat-liberalilor.

Buda a precizat ca sedinta s-a desfasurat in cvorum, iar in ceea ce priveste votul, deputatul a precizat ca "au fost 2-3 impotriva raportului", raportul intocmit fiind unul de respingere a solicitarii opozitiei. Acesta va fi dat marti publicitatii.

El a reiterat sprijinul acordat acesteia, mentionand ca "si-a dus mandatul asa cum ar fi trebuit".

"Chiar nu avem niciun motiv sa o schimbam pe Roberta Anastase. In mod clar o sustinem pana la finalul mandatului si, daca o sa fie cazul, si pentru mandatul viitor", a conchis acesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News