Scandalul Barbu si protestatarii: Persoana care a lovit luneta ministrului, identificata

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 14:42
3235 citiri
Scandalul Barbu si protestatarii: Persoana care a lovit luneta ministrului, identificata
Foto: Realitatea TV

Politia Capitalei a facut precizari, vineri, in legatura cu atacul din Centrul Vechi asupra ministrului Culturii, Daniel Barbu, care s-a ales cu masina vandalizata si cu luneta sparta.

Comisarul-sef Mihai Pruteanu, directorul general al Politiei Capitalei, a explicat intr-o conferinta de presa cum s-a produs incidentul din Centrul Istoric, petrecut joi, si ce s-a intamplat cu agresorii ministrului.

"In jurul orei 19:45, Politia Capitalei a fost apelata la 112 cu privire la faptul ca, in Centrul Vechi, s-a produs un incident spontan si ni s-a spus ca exista un demnitar in club. Acolo a ajuns imediat o patrula care se afla in proximitate, iar ulterior au intervenit si alte patrule de politie care faceau parte din dispozitivul de ordine publica", a declarat Pruteanu.

Ponta: Exista o linie rosie peste care nu accept sa se treaca, democratia nu inseamna anarhie

Acesta a spus ca luneta autoturismului lui Barbu a fost sparata de "un grup de persoane ce se manifesta turbulent", adaugand ca, pana in prezent, au fost identificate 16 persoane, o parte dintre acestea fiind audiate. De asemenea, Pruteanu a precizat ca au foat audiati si martori care au oferit detalii in legatura cu desfasurarea incidentului.

"Incepand de aseara (joi - n.red.) nucleul de politisti format pentru acest caz a desfasurat activitati si pe parcursul noptii, activitati care se deruleaza si in momentul de fata. Persoana care a lovit, a deteriorat, cu bratul luneta a fost identificata, urmanad sa fie audiata. In momentul de fata se fac cercetari pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs incidentul, identificarea participantilor si incadrarii faptelor, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3", a spus el.

Pruteanu le-a cerut jurnalistilor sa puna la dispozitia Politiei toate imaginile pe care le au, adaugand ca orice element de noutate va fi anuntat "in mod transparent si obiectiv".

Gafa a ministrului de Interne: Nu cunoaste procedura juridica?

Informatiile vin dupa gafa ministrului de Interne Radu Stroe, care a declarat, vineri, ca zeci de persoane au fost retinute pentru ca au vandalizat masina ministrului Culturii. De fapt, nu se facusera decat audieri.

Intrebat daca a fost cineva retinut pana la ora 8 dimineata, ministrul a raspuns: "Din moment ce s-a anchetat toata noaptea, da!" De asemenea, intrebat despre cate persoane este vorba, Radu Stroe a raspuns: "20-30, chiar nu stiu".

In realitate, persoanele respective au fost doar audiate, nefiind emise mandate de retinere pe numele lor, dupa cum a confirmat chiar purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Emilia Mihai.

Ministrul Culturii nu a depus plangere la Politie dupa ce masina sa a fost vandalizata

Ministrul Culturii se afla la o dezbatere in Club A din Centrul Vechi, unde se pare ca venise cu masina de serviciu si nu avea asigurata paza si protectia. Autoturismul acestuia a fost vandalizat de un grup de protestatari, unul dintre ei spargand luneta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Daniel Barbu agresor identificat, #Daniel Barbu agresat Centru Vechi, #Daniel Barbu luneta sparta, #agresori Barbu , #ministrul Culturii