Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Daniel Barbu regreta ce-a spus despre militari: Era doar o metafora. Eu insumi mi-am riscat viata in Bucuresti

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 17:29
13322 citiri
Daniel Barbu regreta ce-a spus despre militari: Era doar o metafora. Eu insumi mi-am riscat viata in Bucuresti
Foto: Facebook / Daniel Barbu

Senatorul ALDE Daniel Barbu spune ca regreta daca a "lezat sensibilitatea cuiva" si ca nu a vrut sa "ofenseze pe nimeni" prin declaratiile potrivit carora meseria de politician este cea mai grea, mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan, el sustinand ca a fost "o simpla metafora".

"Evident ca politicienii nu-si risca viata. N-am vrut sa lezez sensibilitatea cuiva, am vrut sa atrag atentia asupra unei probleme si, ca sa spun asa, s-a vadit ca am avut dreptate. Valul de violenta verbala si de atitudine, de amenintari fizice care mi-au fost adresate confirma faptul ca e riscant sa fii politician", a declarat senatorul ALDE, luni, la Digi 24.

Referitor la faptul ca militarii din teatrele de operatiuni au sesizat diferentele foarte mari dintre Parlament si viata lor de acolo, Daniel Barbu a spus ca "se invata in gimnaziu folosirea limbii romane cu metafore si comparatii".

"Evident ca era o metafora, puteam sa spun un teatru de razboi. Am spus Afganistan, un soldat, n-am spus un soldat roman, sunt si talibani acolo, sunt soldati in multe uniforme... Era o simpla comparatie pentru a arata ca exista riscul de a-ti pierde reputatia. Eu insumi am fost agresat violent de o hoarda de asa-zisi manifestanti. Eu, personal, mi-am riscat viata, in Bucuresti, in anul 2013, fara ca cineva sa sanctioneze agresiunea la care am fost supus", a adaugat Daniel Barbu.

"A fost o simpla metafora, ma adresam unor alesi locali, incercam sa-i imbarbatez, nu era o declaratie publica, nu era un manifest politic. Asta este calitatea vietii publice romanesti", a adaugat senatorul.

Daniel Barbu a declarat, vineri, in cadrul Ligii Alesilor Locali ai partidului, ca meseria de politician este cea mai grea, mai grea decat meseriile cele mai periculoase, precum mineritul si a adaugat ca este mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan, pentru ca "spatiul public a devenit un fel de teatru de operatiuni in care orice ales local sau national isi risca libertatea, sanatatea, in fiecare zi".

Declaratiile sale au starnit reactii vehemente de dezaprobare pe retelele de socializare, iar Marius Apostol, presedintele Asociatiei Militarilor Veterani si Militarilor cu Dizabilitati, ranit grav in Afganistan de un dispozitiv explozibil improvizat, l-a invitat sa ia parte la o excursie "all inclusive" in teatrul de operatii.

De asemenea, sambata, Florin Valea, veteran cu trei misiuni in Afganistan, i-a transmis, pe Facebook, un mesaj dur lui Daniel Barbu, afirmand ca ar trebui sa ii fie "striviti" ochelarii de catre un soldat pentru aceste declaratii.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Daniel Barbu scuze militari, #Daniel Barbu Afganistan , #stiri Daniel Barbu