Daniel Barbu a demisionat din functia de ministru al Culturii

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 11:50
11127 citiri
Daniel Barbu a demisionat din functia de ministru al Culturii
Foto: Arhiva

Daniel Barbu a inaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Culturii. Demisia vine in urma declaratiilor lui Barbu la adresa bolnavilor de HIV/SIDA.

Prim-ministrul a confirmat demisia ministrului Culturii, potrivit Mediafax, insa a adaugat ca va trimite demisia Presedintiei numai alaturi de propunerea pentru un nou ministru.

Ponta a mai precizat ca va face acest lucru dupa ce va discuta atat cu liderii PNL, cat si cu presedintele Traian Basescu. In urmatoarea perioada urmeaza ca premierul sa ia act de demisia lui Daniel Barbu, in timp ce presedintele trebuie sa semneze decretul de vacantare a postului de ministru al Culturii.

"Nu pot lasa ministerul fara conducere in aceasta perioada. Se apropie Sarbatorile, sunt plati de facut, inclusiv pentru salarii, iar singurul care poate semna este chiar ministrul, nu un secretar de stat", a explicat premierul.

PNL sare cu propuneri de inlocuire

PNL a propus deja doua persoane care ar putea prelua sefia Ministerului Culturii, fiind vorba despre deputatii liberali Gigel Stirbu si Vlad Nistor.

Barbu, ca si plecat: PNL pregateste inlocuitor pentru Cultura - care sunt propunerile

Nistor este, in prezent, presedintele Senatului Universitatii Bucuresti, fiind profesor de istorie, iar in perioada 2004-2012 a fost decan al Facultatii de Istorie din cadrul aceleiasi institutii de invatamant.

Gigel Stirbu este un fost preot al Parohiei Rosieni din Olt, ajuns ulterior subprefect al judetului, in perioada 2005-2007. Acesta a absolvit Facultatea de Teologie din Craiova si Universitatea Nationala de Aparare "Carol I".

Crin Antonescu cere demisia lui Daniel Barbu: Declaratii de neimaginat! (Video)

Cei doi sunt posibilii inlocuitori ai ministrului Barbu, in contextul in care Crin Antonescu a precizat, miercuri, ca "se impune o demisie" in acest caz, adaugand ca demnitarul a facut "declaratii de neimaginat".

Basescu: Barbu, un om cu handicap sufletesc

De asemenea, presedintele Traian Basescu a precizat, tot miercuri, ca Barbu ar trebui sa fie demis din functie, catalogandu-l pe acesta drept un om cu "handicap sufletesc".

Basescu cere demisia lui Daniel Barbu: Un om cu un handicap sufletesc!

"Unui om care spune asa ceva nu poti sa ii pretinzi sa-si dea demisia. Premierul trebuia sa-l demita imediat. Are un handicap sufletesc", a acuzat Basescu la B1 TV.

Ministrul Culturii a declarat ca bugetul alocat prevenirii imbolnavirii cu HIV/SIDA este prea mare si ca s-ar putea face mult mai multe festivaluri Shakespeare cu acesti bani. El si-a cerut ulterior scuze, spunand ca a fost vorba despre "o comparatie nefericita".

Declaratia cutremuratoare a lui Barbu: Prea multi bani pentru bolnavii de HIV-SIDA, puteam sa facem mai multe festivaluri

Barbu, scuze dupa declaratia soc despre bugetul pentru bolnavii de SIDA: "Comparatie nefericita"

"Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi.

Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a afirmat ministrul Culturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Daniel Barbu demisie, #Daniel Barbu demisie Ministerul Culturii, #Daniel Barbu demisie bolnavi HIV , #ministrul Culturii