Barbu: RMGC spune ca a investit 32 de milioane de dolari. Nu putem confirma

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 22:15
1267 citiri
Barbu: RMGC spune ca a investit 32 de milioane de dolari. Nu putem confirma
Foto: Arhiva

Statul roman nu are o autoritate care sa confirme suma estimata de RMGC ca fiind investita la Rosia Montana, de 32 de milioane de dolari, a declarat ministrul Culturii, Daniel Barbu.

"Potrivit acordului, compania se angajeaza sa investeasca o suta de milioane de dolari, din care 30 de milioane de dolari in proiecte arheologice sau patrimoniale ce vor fi convenite impreuna cu ministerul, in alte parti decat Rosia Montana, si 70 de milioane de dolari in situ la Rosia Montana", a spus luni Barbu, la audierile din Comisia comuna speciala pentru Rosia Montana, informeaza Mediafax.

Din cele 70 de milioane de dolari RMGC ar fi cheltuit deja 32-33 de milioane, insa nu exista o autoritate a statului roman care sa fi confirmat investirea acestor sume, a precizat Barbu.

Potrivit acestuia, RMGC a restaurat deja 20 de imobile monument istoric din cele 41 care beneficiaza de acest statut, fiind imobile care ii apartin.

Ministrul a arata ca este important ca investitiile in patrimoniu sa fie finalizate de compania care le-a initiat.

"Daca maine pleaca aceasta companie - oricare alta, nu ma intereseaza compania in mod special - daca pleaca cei care au investit pana acum, ne ramane din punct de vedere al patrimoniului o sarcina financiara in brate enorma. De aceea am spus ca pana in 2001 nu stiam nimic, nu ne pasa. Nu avea nimeni grija patrimoniului de la Rosia Montana. Acum avem in brate un numar de case - 41- si aceste galerii, pe care daca nu le face cine investeste acum, va trebui sa le facem noi si va costa", a explicat Daniel Barbu.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Daniel Barbu investitii Rosia Montana, #Barbu RMGC investitii, #confirmare investitii RMGC , #ministrul Culturii
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
GR nu va investi nimic in afara strictului necesar
Poza schmit
schmit
rank 5