Barbu, ca si plecat: PNL pregateste inlocuitor pentru Cultura - care sunt propunerile

Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 17:21
3904 citiri
Barbu, ca si plecat: PNL pregateste inlocuitor pentru Cultura - care sunt propunerile
Foto: Arhiva

PNL cauta deja un inlocuitor pentru ministrul Culturii, Daniel Barbu, dupa ce presedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca se impune o demisie dupa afirmatiile grave in legatura cu banii pentru prevenirea si controlul HIV/SIDA.

Cele doua propuneri pentru sefia Ministerului Culturii ar fi deputatii PNL Gigel Stirbu si Vlad Nistor, transmite B1 TV.

Nistor este, in prezent, presedintele Senatului Universitatii Bucuresti, fiind profesor de istorie, iar in perioada 2004-2012 a fost decan al Facultatii de Istorie din cadrul aceleiasi institutii de invatamant.

El a fost, de asemenea, directorul Institutului de Studii Diplomatice al universitatii, intre 2010 si 2012, dar si directorul general ai Institutului Diplomatic Romani, in perioada 2005-2010 si in anul 2012. Totodata, el are un doctorat in Istorie la Universitatea Bucuresti.

Gigel Stirbu este un fost preot al Parohiei Rosieni din Olt, ajuns ulterior subprefect al judetului, in perioada 2005-2007. Acesta a absolvit Facultatea de Teologie din Craiova, are un master in Drept Social Roman si European si a urmat cursurile Universitatii Nationale de Aparare "Carol I".

Crin Antonescu cere demisia lui Daniel Barbu: Declaratii de neimaginat! (Video)

Cei doi sunt posibilii inlocuitori ai ministrului Barbu, in contextul in care Crin Antonescu a precizat ca "se impune o demisie" in acest caz, adaugand ca demnitarul a facut "declaratii de neimaginat". Liderul PNL s-a intrebat cum un "intelectual si un om care scrie carti poate face asemenea afirmatii".

Intrebat daca PNL ii va retrage sprijinul lui Daniel Barbu, in cazul in care acesta nu isi da demisia, Antonescu a raspuns ca saptamana viitoare se va lua o decizie in acest sens in cadrul sedintei Biroului Politic al PNL.

Ministrul Culturii a declarat ca bugetul alocat prevenirii imbolnavirii cu HIV/SIDA este prea mare si ca s-ar putea face mult mai multe festivaluri Shakespeare cu acesti bani.

Declaratia cutremuratoare a lui Barbu: Prea multi bani pentru bolnavii de HIV-SIDA, puteam sa facem mai multe festivaluri

"Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi.

Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a afirmat ministrul Culturii.

Barbu, scuze dupa declaratia soc despre bugetul pentru bolnavii de SIDA: "Comparatie nefericita"

Acesta si-a retras afirmatiile ulterior, cerandu-le scuze bolnavilor de HIV/SIDA. Barbu a mentionat ca a fost vorba despre "o comparatie nefericita".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inlocuitor PNL Daniel Barbu, #inlocuitor PNL ministrul Culturii, #demisie Daniel barbu , #ministrul Culturii