Zi decisiva pentru Voiculescu: Cand te bati cu seful statului tau, lupta e grea (Video)

Marti, 05 August 2014, ora 10:33
3515 citiri
Zi decisiva pentru Voiculescu: Cand te bati cu seful statului tau, lupta e grea (Video)
Foto: Digi 24

Dan Voiculescu s-a prezentat, marti dimineata, la Curtea de Apel, unde se judeca ultimul termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Fondatorul Intact le-a spus jurnalistilor ca spera intr-o achitare, insa a apreciat ca "lupta e grea atunci cand intri intr-o batalie cu seful statului tau".

"Le voi spune judecatorilor ca nu am niciun amestec cu spalarea de bani. Va repet, am spus si in instanta, privatizarea a fost legala. Daca NUP-ul Parchetului General a spus ca privatizarea a fost legala, de unde pana unde a fost ilegala?

Lucrurile sunt foarte simple, eu sper ca completul de judecata sa fie de buna credinta si sa judece corect. Daca nu judeca corect, eu sunt pregatit pentru orice. In momentul in care intri intr-o astfel de batalie cu seful statului tau, care are toate parghiile, serviciile secrete, lupta e grea", a declarat Dan Voiculescu.

Dosarul lui Voiculescu, la final - LIVE desfasurarea procesului

Acesta a vorbit si despre audierile maraton de luni, cand judecatorii au respins majoritatea solicitarilor formulate de avocati, inclusiv doua cereri de recuzare.

"Mi s-a parut o graba careia nu-i vad rostul, dar fiecare presedinte de complet isi conduce completul asa cum crede necesar", a comentat Voiculescu.

Procesul lui Voiculescu, la final: Sedinta maraton, replici spumoase - epopeea continua

Dezbaterile in dosarul de coruptie in care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) se reiau marti dimineata.

La Curtea de Apel, avocatii urmeaza sa sustina pledoariile finale. Acesta ar putea fi si ultimul termen al procesului, concluziile finale fiind penultimul pas procedural inainte de ramanerea in pronuntarea sentintei.

Dan Voiculescu si alti 12 inculpati au fost trimisi in judecata in acest dosar in 2008. Procurorii DNA sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Voiculescu proces ICA, #Voiculescu declaratii proces ICA, #verdict proces Voiculescu, #termen final Voiculescu ICA , #proces