Voiculescu vrea schimbarea incadrarii in dosarul ICA, din spalare de bani in tainuire

Luni, 14 Iulie 2014, ora 15:30
3493 citiri
Voiculescu vrea schimbarea incadrarii in dosarul ICA, din spalare de bani in tainuire

Dan Voiculescu a cerut schimbarea incadrarii juridice in dosarul privatizarii ICA, din spalare de bani in tainuire, solicitarea fondatorului trustului Intact judecandu-se la urmatorul termen din acest proces, respectiv pe 4 august.

Avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, a precizat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca Dan Voiculescu le-a spus procurorilor la termenul trecut ca va cere schimbarea incadrarii juridice, stabilindu-se apoi ca aceasta solicitare sa fie judecata la inceputul lunii august.

"Unul din motivele de apel consta in gresita incadrare juridica, instanta a invocat-o si asta chiar la termenul precedent, solicitand procurorului sa se pregateasca pentru dezbaterea cu privire la aceasta chestiune juridica ce se va discuta la termenul viitor", a spus Mateut.

Dan Voiculescu, la iesirea de la CAB: Eu sunt doar pensionar. Romania are prea putini oligarhi!

Rugat sa detalieze motivul pentru care s-a cerut schimbarae incadrarii din spalare de bani in tainuire si sa mentioneze cine a tainuit ce, avocatul a dat un raspuns evaziv.

"Nu e vorba de cine a tainuit ce, e vorba de o problema de drept care nu a fost dezbatura in contradictoriu, asa cum prevede Codul de Procedura Penala. Nu vreau sa fac niciun comentariu pe aspecte care tin de substanta.

La termenul urmator, cand se va discuta, atunci va fi interesant. Nu inseamna ca pe fond lucrurile se vor schimba spectaculos, in sensul ca nu exista spalare, exista tainuire", a spus reprezentantul legal al fondatorului Partidului Conservator, adaugand ca schimbarea incadrarii este, totusi, un lucru esential, pentru ca altfel nu s-ar mai fi invocat.

Gheorghita Mateut a lamurit ca nu a cerut mai devreme schimbarea incadrarii, intrucat intre timp s-a modificat legea.

"Configuratia juridica in noul Cod Penal e diferita de cea din Codul Penal anterior. Din momentul in care a intrat in vigoare, se pune o asemenea problema, si instanta poate sa ridice din oficiu", a afirmat acesta. Mateut a spus ca spera la o decizie favorabila in acest caz.

Nou termen pentru Dan Voiculescu, dupa 12 ore de audieri. Ponta: O incercare de a estompa cazul Mircea Basescu

Schimbarea incadrarii pentru o infractiune care s-a prescris

Curtea de Apel Bucuresti, unde pe 7 iulie s-a judecat unul dintre ultimele termene in dosarul ICA, a stabilit un nou termen, 4 august, dupa 12 ore de audieri ai inculpatilor, printre care si Dan Voiculescu.

Gheorghita Mateut, a mentionat atunci, la iesirea de la audieri, cateva dintre motivele pe care le-a invocat in cererea de stramutare a procesului, solicitare respinsa de altfel, ulterior. Totodata, acesta a anuntat ca a cerut schimbarea incadrarii din spalare de bani in tainuire, fapta care este deja prescrisa.

Dan Voiculescu a fost condamnat pe fond la cinci ani de inchisoare pentru prejudicierea statului cu 60 de milioane de euro, fiind acuzat de spalare de bani.

”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
”Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”. Clipul prin care europenii sunt chemați la alegeri VIDEO
Parlamentul European (PE) a lansat luni, 29 aprilie, videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se...
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan o ignoră pe Firea: „În acest moment, principalul contracandidat este Cristian Popescu Piedone” VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei a declarat luni, 29 aprilie, că în acest moment, principalul contracandidat al său este Cristian Popescu Piedone. El a arătat că şi-ar dori ca PNL să facă...
#Dan Voiculescu schimbare incadrare, #Dan Voiculescu ICA, #Dan Voiculescu incadrare ICA, #Dan Voiculescu tainuire , #proces