Voiculescu, vorbe grele dupa proces: Rechizitoriul, un fel de crima. Vor trebui sa dea socoteala!

Marti, 05 August 2014, ora 22:53
8236 citiri
Voiculescu, vorbe grele dupa proces: Rechizitoriul, un fel de crima. Vor trebui sa dea socoteala!

Dan Voiculescu a declarat, marti seara, la iesirea din Curtea de Apel Bucuresti, ca pentru el reprezinta o "durere" ca in proces au fost "tarati" oameni nevinovati, facand referire la persoanele varstnice, de peste 80 de ani, inculpate in dosarul ICA.

"Pentru mine e o durere, si o declar public, ca oameni complet nevinovati, cativa de peste 80 de ani, care nu au avut nicio problema cu legea, au fost tarati in proces, pentru ca trebuia sa fiu eu condamnat si pentru ca eu nu aveam nicio dovada pentru procurorul Eva, a fost mai usor sa condamne oameni nevinovati.

As considera rechizitoriul ca un fel de crima, pentru ca a mancat ani din viata acestor oameni, a fost un stres enorm, iar cei care au facut lucrurile astea vor trebui sa dea socoteala", a spus Voiculescu.

Procesul lui Voiculescu, la final - Instanta a ramas in pronuntare

Intrebat de ce nu a facut referire la "telepatia" mentionata in rechizitoriul DNA in timp ce si-a sustinut ultima cuvantare in fata magistratilor, Dan Voiculescu a explicat ca nu reprezinta ceva nou si ca s-a concentrat, printre altele, pe atitudinea procuroarei, "care a mintit cu nerusinare, a trunchiat adevarul in legatura cu multe lucruri".

Fondatorul trustului Intact a dat si un exemplu: "Spunea ca NUP-ul de care se vorbeste pentru ICA era un NUP infirmat, punct, fara sa spuna ca a fost infirmat in 2008, iar acea majorare de capital s-a facut in 2004, atunci lucrurile nu erau deloc infirmate. O smecherie ieftina din partea unui procuror, care incearca prin franturi sa induca judecatorilor adevarul pe care il vor ei, care nu are nicio baza".

Prima preocupare, "oamenii nevinovati"

Dan Voiculescu a insistat asupra faptului ca cea mai mare preocupare a sa este legata de "acesti oameni total nevinovati". "De mine nu ma plang, eu ma descurc oricum", a asigurat fostul senator.

Basescu, despre Voiculescu: E lichelism sa se spuna ca ma ocup de dosare politice

Fondatorul Partidului Conservator a comentat succint, la insistentele jurnalistilor, cererea Ministerului Agriculturii, parte civila in procesul ICA, de recuperarea a prejudiciului in valoare de 60 de milioane de euro.

"Ministerul Agriculturii a facut o adresa catre tribunal, in care scrie negru pe alb ca Ministerul Agriculturii nu a avut baza juridica sa se constituie parte civila, ar trebui sa se lamureasca Ministerul Argiculturii", a mentionat Dan Voiculescu.

Fondatorul Intact a fost prezent, marti, la ultimul termen de judecata al procesului privatizarii ICA, in care toti avocatii celor 12 inculpati au cerut fie achitarea, fie rejudecarea. Avocatul lui Dan Voiculescu a mai solicitat si schimbarea incadrarii juridice din spalare de bani in tainuire, insa procurorul de caz a cerut respingerea acesteia.

Ultimul cuvant al lui Voiculescu in fata instantei: Am fost vanat un an si ceva, mi se pare imoral si incorect

In cadrul ultimei cuvantari in fata magistratilor, Dan Voiculescu i-a criticat pe procurori, sustinand ca s-au folosit de o "tehnica murdara", intrucat au inceput urmarirea penala fara sa il anunte si l-au "vanat" mai mult de un an, fara sa fie chemat sa dea vreo declaratie.

Dupa o sedinta de judecata de aproape 12 ore, instanta a ramas in pronuntare. Pana joi, avocatii trebuie sa prezinte concluzii scrise.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Voiculescu rechizitoriu crima, #Voiculescu oameni nevinovati, #Voiculescu ICA, #Voiculescu termen ICA , #proces
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
nici un om normal nu mai este interesat de minciunile lui Voiculescu